WooninspiratieHuis & TuinLifestyleWonen

De voordelen van een koudschuim matras

Het vinden van een goed bed is vaak al een zoektocht op zichzelf. Maar, het belangrijkste is toch wel op wat voor matras je ligt. Niet iedereen heeft dezelfde eisen, maar uiteindelijk is goede ondersteuning voor je lichaam wat je wilt. Er zijn verschillende typen matrassen, en is het belangrijk om te weten wat voor jou het best werkt. Maar, heb je ooit gehoord van een koudschuim matras?

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim matrassen worden zo genoemd door de manier van hoe ze worden gemaakt. Het schuim wordt namelijk gegoten in koude vorm mallen, wat ook wel cold cure moulding wordt genoemd. Het matras wordt gemaakt van polyurethaan, wat bekend staat om goede kenmerken zoals duurzaamheid en veerkracht. Deze matrassen worden in jargon ook wel gelabeld als high resilience schuim. Koudschuim is veerkrachtig en heeft een open celstructuur. 

Koudschuim ventileert heel goed en biedt daarom heel veel steun en een goede veerkracht. Koudschuim heeft daardoor veel ligcomfort en zorgt ervoor dat er geen kuilvorming ontstaat tijdens het slapen. Dat is wel zo fijn want het is ontzettend slecht om in kuilen te slapen, aangezien dat groot invloed heeft op de conditie van je rug. Je wilt tenslotte een goede nachtrust kunnen hebben zonder dat je last krijgt van je rug. 

Waarom je een koudschuim matras moet nemen?

Een koudschuim matras heeft een hoge HR waarde. Die waarde zorgt ervoor dat zweet goed wordt opgenomen. Het zweet zakt naar de bodem, waardoor het matras niet klam wordt. Dat is natuurlijk ideaal voor als je met een partner slaapt, of juist alleen. Nooit meer dat vieze gevoel van wakker worden voor in de zomer. Daarom is koudschuim een grote aanrader voor vele mensen, aangezien een nat matras best wel vaak voorkomt. 

Ook gaan koudschuim matrassen heel erg sterk en duurzaam. Een koudschuim matras gaat ongeveer 12 tot 15 jaar lang mee. De matrassen zijn ook recyclebaar, dus je kunt ervoor kiezen om een bewuste koop te doen. Koudschuim matrassen zijn daarom steeds populairder aan het worden, mede omdat het een hele duurzame en milieuvriendelijke keuze is. Ben je daar een liefhebber van, dan is een koudschuim matras een hele goede aanrader voor jou!. 

Waar moet je een koudschuim matras halen?

Er zijn verschillende winkels en online bedrijven die koudschuim matrassen verkopen. Maar waar kun je de beste koudschuim matrassen vinden? Op online gebied is het handig als je gaat kijken naar verschillende aanbieders waarbij er allemaal reviews beschikbaar zijn. Verder is het handig om te kijken naar verschillende beddenwinkels en te luisteren naar hun adviezen. Wij raden het je aan om vooral te focussen op ervaringen en adviezen van anderen, waarbij je elk matras ook kan gaan testen. 

Testen in de praktijk is uiteindelijk de beste manier om te weten wat voor jou het meest comfortabel voelt. Je kunt dan het best aanvoelen wat beter ligt voor je rug en of dat ook in lijn ligt met het budget wat je hebt liggen. Dat, gepaard met goede ervaringen en een goede naamsbekendheid, is de manier om erachter te komen of je een goede koudschuim matras kan gaan halen.

De voordelen van een goed matras

Een goed matras zorgt niet alleen voor een goede nachtrust, het verbetert ook meerdere factoren voor het leven. De voordelen van een goed matras zijn namelijk ook dat je een verbeterde concentratie hebt, verbeterde bloedcirculatie, goede mobiliteit, toename in energie en een verbeterde stemming. Natuurlijk zijn dat grote factoren die bijdragen aan het hanteren van een gezonde levensstijl. Iedereen wil uiteindelijk lekker fit wakker worden, maar daarom is het handig om een goed matras te vinden die bijdraagt aan een goede nachtrust en gezondheid. Dus, weet wat je koopt voor jezelf! 

 

Verder lezen?

Back to top button