KlussenHuis & TuinLifehacksWonen

De beste muurverf voor muren die met regelmaat worden gereinigd

De zoektocht naar een reinigbare en desinfecteerbare muurverf voor in huis kan nog wel eens lastig zijn. Er is zoveel aanbod dat je niet eens meer weet wat je nou moet halen. Er zijn genoeg muurverf soorten te vinden die na het reinigen niet mat blijven. Of juist niet meer glansen. In dit artikel geven wij meer uitleg over welk merk je het best kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw muren keer op keer mat blijven. 

Waarom gebruik maken van een reinigbare en desinfecteerbare muurverf?

Op het moment dat er vlekken zijn gekomen op een muur, is het belangrijk dat de muur na een schoonmaakbeurt precies blijft zoals je het wil: Mat blijven. Vaak zie je in de praktijk dat op het moment dat er een reinigingsbeurt wordt gedaan op de muur, het compleet gaat glansen. Bovendien blijft de muur niet mat en dat is zonde. 

Met een goede reinigbare en desinfecteerbare muurverf voorkom je dat jouw muren hun kleur gaan missen en daardoor bestand zijn tegen het intrekken van vlekken. Hierdoor hoef je niet onnodig met allerlei soorten schoonmaak middels in de weer te zitten, omdat je weet dat de muurverf die je hebt gebruikt voor optimale bescherming en kwaliteit zorgt. 

Welke muurverf adviseren wij?

Wij adviseren om gebruik te maken van de Sigmapearl Clean Matt muurverf. Door de easy clean technologie is deze muurverf uitstekend schoon te maken. Bovendien voorkomt het dat vlakken intrekken in de muur. Door gebruik te maken van deze muurverf glanst de wand niet na en blijft de muur gewoon mat. Hierdoor is deze muurverf dan ook erg geschikt voor het afwerken van wanden die regelmatig gereinigd moeten worden. 

Sigmapearl Clean Matt muurverf

Je kunt denken aan: Woonkamers, gangen, ziekenhuizen, scholen en andere openbare bedrijven en ruimtes. Sigmapearl Clean Matt muurverf kan gebruikt worden op minimale ondergronden, goed hechtende (muurverf)lagen en structuurpleisters. Het aanbrengen van de muurverf doe je met een roller, kwast of verfspuit. Na ongeveer 2 uur is de verf stofdroog en na 6 uur overschilderbaar. Bovendien is de verf volledig doorgehard na ongeveer 1 week en volledig belastbaar/te reinigen na 1 maand. 

De muurverf is erg mat en daardoor ook razend populair bij de meeste mensen. dat komt omdat mat een moderne en tijdloze look geef aan de muren. Dat is wat tegenwoordig razend populair is, maar ook het efficiëntste. De kwaliteit van Sigma is A++, wat wil zeggen dat je hoogwaardig kwaliteit hebt aangeschaft. De verf valt makkelijk aan te brengen en dekt zeer goed. Bij minstens 2 verflagen is de verf goed reinigbaar en geniet je van de flexibiliteit van dit product. 

Hoe breng ik de muurverf aan?

Eerst is het goed om te weten of je te maken hebt met een onbehandelde muur of een muur die voorzien is van muurverf. Als je eenmaal weet met wat voor muur je te maken hebt, dan moet je het volgende doen:

Aanbrengen op onbehandelde muur:

  • Het stof verwijderen met een borstel zodat er geen pluizen in de muur komen te staan. 
  • Repareer eventuele defecten bij het ondergrond
  • Breng de eerste laag van een Sigmamix aan
  • Breng de eerste laag Sigmapearl Clean Matt aan
  • Vervolgens werk je het af met een tweede laag Sigmapearl Clean Matt

Aanbrengen op muur dat voorzien is van muurverf:

  • Verwijder eventuele stof met een borstel
  • Breng de eerste laag Sigmapearl Clean Matt aan
  • Als het eenmaal droog is, kun je de tweede laag van de Clean Matt aanbrengen. 

Let wel: Om een muur te reinigen is het wel noodzakelijk om een muur te voorzien van twee lagen muurverf. Op het moment dat je maar 1 laag hebt, kun je jouw muur beschadigen. Dat is natuurlijk zonde, dus zolang je 2 lagen hebt aangebracht zit je goed en kan je de wand zonder zorgen reiningen. 

Verder lezen?

Back to top button