AvontuurLifestyleReizenVakantie

Vakantie naar Gran Canaria doe je zo!

Gran Canaria is een eiland dat door veel mensen wordt gewaardeerd. Het eiland zelf is heel mooi en je geniet ook nog eens van mooi zonnig weer. Iets wat we in Nederland niet hebben. In dit artikel kom je meer te weten over Gran Canaria. 

Het weer in Gran Canaria

Gran Canaria is een prachtig eiland in Spanje. Vooral in de mooie zomermaanden kun je genieten van warme temperaturen boven de 30 graden. Maar, ook buiten de warme zomermaanden om kun je genieten van mooi weer op Gran Canaria. In het voorjaar is het totaal niet koud en kunnen er zelfs dagen tussendoor komen dat er hete dagen tussen zitten. Gran Canaria is een onwijs leuk eiland om met familie en/of vrienden naartoe te gaan. Met een groot nationaal park, leuke kustplaatsen met boulevards en Spaans eauthentieke dorpjes is het eiland voorzien van bezienswaardigheden. 

De mensen op het eiland zijn heel aardig. Bovendien is het dierenpark: Palmitos park een grote aanrader voor als je met familie en/of vrienden van plan bent om een activiteit te doen. Je kunt daar voornamelijk vele roofdieren vinden. De natuur in en rondom Gran Canaria is voor vele mensen een grote reden om het eiland ook te bezoeken. Met vele bergen en mooie natuurgebieden kun je heel erg goed tot rust komen in dit mooie eiland. In Gran Canaria schijnt altijd de zon en dat valt te merken. De gehele sfeer is ontzettend relaxed en goed. 

Gunstig eiland om altijd te bezoeken

Of je nu in de zomer of in de winter naar het eiland gaat, in Gran Canaria kun je altijd terecht. Dat komt omdat het weer tot dusver altijd gunstig is. Hierdoor kun je gewoon met je vrienden en/of familie genieten zonder dat je je druk hoeft te maken of het wel mooi weer gaat zijn in de winterperiode. Gran Canaria is tevens ook voorzien van vele tours en activiteiten die het gehele jaar doorgaan. Als je even wilt ontsnappen aan de drukke hectiek binnen Nederland, dan kun je binnen 4 uurtjes daar zijn. Het is dus altijd een gunstig eiland om te bezoeken, 

Als tipje van de sluier raden we het je aan om Maspalomas te bezoeken

 Je kunt vanuit de oude vuurtoren uitkijken op de oude zandduinen. Met zonsondergang is dat een onwijs unieke ervaring. Het is een stukje sahara in Europa. Zo moet je het eigenlijk voor je zien. Ook als wandelaar is dit stukje een uniek iets om over te lopen. Je bevindt je in een magisch plekje waar genieten voorop staat. Ook is Maspalomas een leuke plek om te bezoeken als je lekker wilt gaan shoppen, lekker wilt gaan eten of juist wilt bijkomen op het strand. 

Optimaal genieten in Gran Canaria

Gran Canaria is om meerdere redenen een ontzettend populair eiland zoals je hebt kunnen lezen. Mede door de algehele sfeer en het weer is het een plek waar mensen graag het hele jaar door naartoe gaan om te genieten van hun leven daar. Met vele leuke dorpjes, natuurgebieden en stranden is de stad heel levend.Of je nu voor een relax vakantie komt of juist voor werkdoeleinden, Gran Canaria is hoe dan ook een fijn eiland om te mogen bezoeken.

We willen niet te veel mooie plekken weggeven, het is ook heel erg leuk om een auto te huren en vanuit daar het eiland te verkennen. Tevens is dat wel een aanrader om te doen. Erop uitgaan met een eigen gehuurde auto is wel zo fijn. Je bent nergens van afhankelijk op dat moment en je kunt gewoon gaan en staan waar en wanneer je wilt. Dat is een avontuur dat je gedaan moet hebben als je naar Gran Canaria gaat. 

Verder lezen?

Back to top button