HealthGezonde balansVoeding

Hoe een koolhydraatarm dieet je bloedsuikerwaarden in balans brengt

Het moment dat je bezig wilt gaan met het hebben van een dieet, of juist om medische redenen beter aan de slag kunt gaan met het veranderen van je voedingspatroon, is een een koolhydraatarm dieet erg interessant. Het dieet brengt je bloedsuikerwaarden in balans. Dat is erg handig voor mensen met Diabetes, maar hoe komt dat?

Wat de voordelen van een koolhydraatarm dieet zijn

Er zijn steeds meer mensen die aan een koolhydraatarm dieet beginnen.. Koolhydraatarm eten is voor mensen die aan gewichtsverlies willen doen, diabetes hebben of om andere medische redenen beter geen koolhydraten kunnen eten. Het grootste voordeel van het hebben van een koolhydraatarm dieet is dan ook dat je bloedsuikerwaarden goed in balans blijven. Dat is essentieel, want als je suikerwaarden niet in balans zijn heb je risico op bepaalde ziektes en kwaaltjes. 

Koolhydraten zitten in vele voedingsstoffen. Je kunt het in brood, pasta, koek, snoep en nog veel meer dingen vinden. Dat zou betekenen dat je abrupt zou moeten stoppen met het eten van vele dingen die je lekker zou vinden. Maar niets is minder waar. Ondanks dat veel mensen het lastig vinden om zo’n dieet lang aan te houden is het hebben van dit dieet niet geheel onmogelijk. Er zijn vele recepten en snacks die je kunt vinden. Zo kun je een kijkje nemen in een koolhydraatarm kookboek van Protislank of andere bekende merken. 

Creatief zijn met je voeding

Door creatief te zijn met het het combineren van groentes en vlees, kun je nog wel eens tot nieuwe gerechten komen. Creativiteit kun je daardoor flink stimuleren. Dat is het mooie van het volgen van een dieet. Je kunt nieuwe dingen proberen, tot nieuwe inzichten komen en ook dus om creatief te zijn met de ingrediënten die je hebt. Vervolgens is het zaak om daarmee ook in o.a. kookboeken en online recepten te kijken wat je kunt maken van de inspiratie die je opdoet. 

De uitdaging van het aanpassen van je voedingspatroon is dus naast het balanceren van je bloedsuikerwaardes, erg goed voor het stimuleren van creativiteit in je brein. Hoe vaak heb je wel eens van die momenten dat je aan het eten bent en dus maar iets probeert omdat je een beperkt aantal ingrediënten hebt, en het blijkt dat je dus iets compleet nieuws hebt gemaakt wat ook nog eens hartstikke lekker is!? Dat is wat ook een groot voordeel is van het volgen van dit dieet. 

Het in balans houden van de bloedsuikerwaardes

Op het moment dat je ervoor kiest om je koolhydraat inname te beperken, dan zal je merken dat je lichaam meer bezig is het met het reguleren van veel factoren. Zo kun je gewicht gaan verliezen, waardoor je lichaam minder gevoelig is voor de insuline toevoer en bloedglucosewaarden. Hierdoor kun je (en zeker als je diabetes hebt) beter in je vel zitten en dus ook jezelf beter geregeld houden als het gaat om moodswings, eetgedrag en het nastreven van doelen. Dat is het interessante van bloedsuikerwaardes en de gevolgen van het eten van koolhydraatarm. Een heel mooi proces. 

Verder lezen?

Back to top button