GezelligheidCadeau's inspiratieWooninspiratie

Hoe vind ik geschikte kerstverlichting?

Wij helpen je een eindje op weg met het vinden van de juiste kerstverlichting!

De winter is weer aangebroken en dat betekent maar één ding: Langzaam aan voorbereiden op de kerstdagen! Voor de kerstliefhebber is het altijd weer een raadsel om te bedenken wat er dit jaar allemaal versierd moet worden. Daarom hebben wij besloten om je te helpen bij het oriëntatieproces voor het vinden van de juiste verlichting voor in huis waarbij verschillende modellen aan bod komen om het revu te passeren. 

Waarom is het hebben van kerstverlichting een must?

Omdat het je huis extra gezellig maakt! Kerstverlichting zorgt ervoor dat je jouw huis compleet kan omtoveren tot een waar lichtjes paradijs. Het brengt ontzettend veel gezelligheid en liefde met zich mee dat het haast raar lijkt om kerst zonder versieringen en/of lichten te vieren. In Amerika zie je bijvoorbeeld de waanzinnigste kunstwerken die gemaakt zijn van allerlei versieringen en lampen. 

Bovendien wekken alle versieringen een aandacht op bij het desbetreffende stuk waar jij zo hard je best op hebt gedaan om het te versieren. Los van de sfeer en de gezellige uitstraling wil je stiekem ook wel positieve dingen horen over het geen waar jij zo je best op hebt gedaan. Pak al die componenten, mix dat met elkaar en dat is het waardevolle elixer om kerstverlichting te gebruiken. 

Hoe begin je met oriënteren op kerstverlichting?

Begin bij het begin. Ga eerst na waar je allemaal lampen voor nodig hebt. Identificeer wat je allemaal in huis hebt en ga op basis van die informatie na wat voor varianten verlichting er allemaal te vinden is. Als je eenmaal weet wat je wil kun je beginnen met het opdoen van inspiratie. 

Er zijn genoeg platformen en apps om inspiratie op te doen over tips, tricks en ideeën voor sfeervolle settingen die bij jouw smaak passen. Dat kun je doen voor zowel binnen als buiten en zorgt voor nieuwe impulsen bij jou om te kunnen nadenken over wat voor versieringen het best in jouw huis zouden passen. 

Kerstboom met kerstverlichting
Kerstboom met kerstverlichting – DNOB.nl

Soorten kerstverlichting

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten verlichting waar je uit kunt kiezen. Hierbij kun je denken aan ijspegelverlichting, vlamverlichting, LED verlichting, lichtgordijnen, Boomverlichting en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor het gemak laten we je wat kennis maken met een aantal verschillende soorten zodat je een idee krijgt wat alle verschillende lampen doen. 

Ijspegelverlichting

Ijspegelverlichting kun je perfect gebruiken om de buitenkant van je huis te decoreren. Je kunt er voor kiezen om dat volledig door te trekken van de ene kant van je huis, naar de andere kant. Natuurlijk kan dat ook gebruikt worden voor andere panden, het is maar net wat je zelf mooi vindt. 

Vlamverlichting

Dit is perfect voor als je meer sfeer wilt creëren in je huis. Dit soort lampjes zijn in principe tijdloos, maar worden over het algemeen toch wel vaak gebruikt in de kerst periode. Desondanks is de naam van deze lampjes niet voor niets. Je kunt deze lampjes gebruiken voor extra sfeer bij een openhaard of object waar vuur naar voren komt. 

LED verlichting

Dit is hoogstwaarschijnlijk wat je zelf ook in huis hebt. Dit is namelijk één van de meest gekochte en populaire decoratie producten om het huis meer sfeer te geven. Met LED verlichting kun je vrijwel overal lampjes hangen. Het heeft een multifunctionele werking dat gepaard gaat met zuinig energie verbruik. Dat is één van de grootste redenen waarom LED verlichting één van de meest populaire decoraties zijn. 

Boomverlichting

Herken je dat moment wanneer je met je familie en/of vrienden aan het rondlopen bent in het centrum/ of omgeving,  en je door prachtige wijken loopt waar de bomen prachtig zijn verlicht? Dat is wat boomverlichting voor je kan betekenen. Mocht jij bomen hebben, dan kun je elke kale boom veranderen in een prachtige blikvanger voor de resterende kerst periode. 

Lichtgordijnen

Het heeft wel wat weg van ijspegelverlichting, maar is tegelijkertijd zoveel anders. Lichtgordijnen zorgen voor een spectaculair uiterlijk rondom je huis en/of pand. Je kunt dit gebruiken voor zowel buiten als binnen, maar het is in de meeste gevallen toch wel echt een buiten lamp. Lichtgordijnen kun je in allerlei kleuren bestellen, dat hangt af van wat jij natuurlijk mooi vind om rondom je huis te plaatsen. 

Kerstdagen vieren
Kerstdagen vieren – DNOB.nl

Er is zoveel keus, hoe weet ik dat ik de juiste keuze maak?

Wees blij dat er zoveel keus is! Elk jaar komen er weer nieuwe producten op de markt waardoor je op een gegeven moment ook niet meer weet wat je zou moeten kiezen. Desondanks hoeft dat geen probleem te zijn en is het belangrijk dat je af gaat op een aantal punten. Namelijk: Je gevoel en de ruimte in huis.

Afhankelijk van de inspiratie die je hebt opgedaan van verschillende platformen en apps, is het handig dat je gaat kijken wat volgens jou mooi staat in huis. Vervolgens kun je een indeling gaan maken van plekken waar alle decoratie moet gaan staan. Let op: Bij het maken van een indeling moet je wel zeker weten dat er voldoende ingangen klaarstaan als het gaat om stroomvoorzieningen. 

Tegenwoordig werken er genoeg apparaten op batterij, maar om rekening te houden met het milieu kan dat natuurlijk ook heel anders zijn. Als je voor jezelf eenmaal helder hebt hoe de indeling eruit gaat zien raden wij het je aan om nog alle producten te herzien zodat je lichtelijk kunt visualiseren hoe dat eruit komt te zien. Bovendien kun je volledig afgaan op je gevoel en besluiten of je nog steeds achter je keuze staat. 

De ideale tips

Nu je weet hoe je jezelf kunt oriënteren op het gebied van kerstdecoratie is het nooit verkeerd om jezelf te verdiepen in nog wat tips & uitleg van betrouwbare bronnen. Op het internet heb je genoeg betrouwbare bronnen waar je meer informatie zou kunnen vinden over het desbetreffende onderwerp. Dit zal jouw toekomstige keuze in sfeerverlichting positief beïnvloeden waardoor je makkelijker keuzes gaat maken. 

Verder lezen?

Back to top button