WonenWooninspiratie

Inloopdouche: ja of nee?

De inloopdouche ziet er zeer stijlvol uit en bied je als gebruiker comfort. Overweeg jij om een inloopdouche in de badkamer te plaatsen? Dan zijn er een aantal voor- en nadelen die van belang zijn. De inloopdouche heeft een strakke uitstraling, is eenvoudig toegankelijk en daarmee zeer praktisch. Of je nu op zoek bent naar een levensloopbestendige badkamer of juist ruimte nodig hebt om je kleine kinderen te verzorgen, met een inloopdouche zit je vaak goed. 

Veel gebruiksgemak

Het gebruiksgemak dat de inloopdouche biedt, is voor veel mensen het belangrijkste voordeel. De badkamervloer loopt over in de douche. Er is geen drempel of opstapje waar je overheen moet, waardoor deze douche zeer toegankelijk is. Met een douchedeur op maat kan je van iedere hoek in de badkamer een inloopdouche maken, ook als er sprake is van een schuine muur. Daarnaast zijn er mogelijkheden om planken of banken in de douche in te bouwen. Dit maakt het douchen nog comfortabeler!

Veel mogelijkheden op maat

Waar een douchecabine voornamelijk verkrijgbaar is in standaardafmetingen, heb je veel meer keuze wanneer het gaat om een inloopdouche. Je hoeft alleen douchewanden te laten plaatsen of eventueel een douchedeur op maat. Zeker als je een badkamer met afwijkende afmetingen hebt is dit een goede keuze. Wil jij een unieke badkamer die helemaal aansluit bij jouw persoonlijke smaak en wensen? Dan kan je met de inloopdouche alle kanten op. Zo kan je de douchewand uitstekend afstemmen op jouw interieurstijl. Ga voor hippe tegeltjes in combinatie met koperen kranen of juist voor een tijdloos model. 

Warmteverlies

Niet voor iedereen is de inloopdouche de beste optie. Een van de grootste minpunten van dit type douche is dat de warmte door de hele badkamer wordt verspreid. Hierdoor kan het wat frisser aanvoelen in een inloopdouche dan in een vaste douchecabine. Je gebruikt vaker een warmere watertemperatuur in de inloopdouche doordat de warmte eenvoudig wegstroomt, wat weer invloed heeft op de hoogte van je energierekening. In een grote badkamer zal je dit sneller merken dan wanneer je een kleine badkamer hebt. Met een badkamerspiegel met verlichting en spiegelverwarming voorkom je dat de spiegel beslaat tijdens het douchen.

Eenvoudig in onderhoud

Je maakt je inloopdouche gemakkelijk schoon. Als je een douchevloer hebt, maak je deze het beste schoon met groene zeep of een ander zacht middel. Spoel na met koud water, omdat dit meer kalk kan oplossen dan warm water waardoor er minder kalkvorming ontstaat. Achtergebleven zeepresten spoel je zo in een handomdraai weg. Na gebruik valt het aan te raden om met een vloertrekker de douchevloer goed te drogen. 

Verder lezen?

Back to top button