Tuin

Dit zijn de voordelen van een veranda of overkapping in je tuin 

Het is eindelijk weer zomer en we kunnen weer dag en nacht buiten zitten. Zou jij eigenlijk graag het hele jaar door op deze manier van jouw tuin willen kunnen genieten? Dat is zeker mogelijk, laat een overkapping plaatsen of een veranda aanleggen in je tuin. Dit biedt je namelijk een hoop voordelen, in alle tijden van het jaar. In dit artikel zetten we de voordelen van een overkapte ruimte in je tuin voor je op een rij!

Het hele jaar door van je tuin genieten 

Het grootste voordeel van een overkapping is natuurlijk dat je ook bij slecht weer nog lekker buiten kunt zitten. Je zit immers toch gewoon droog en een overkapping houdt vaak ook veel wind tegen. Wil je er echt het hele jaar door gebruik van kunnen maken? Dat is ook mogelijk, je kunt de overkapping namelijk dichtmaken, bijvoorbeeld met glazen schuifwanden. Dat zorgt er niet alleen voor dat jouw tuin een luxe uitstraling krijgt, maar ook dat je in de winter van je tuin kunt genieten. Door de zon warmt de overdekking immers snel op. En mocht het toch te koud worden, dan kun je ervoor kiezen om een elektrische kachel neer te zetten. 

Je huis wordt meer waard 

Een ander voordeel van een veranda in je tuin, is dat de waarde van je woning omhoog gaat. Het is immers een soort verlengstuk van je woonkamer of keuken, waardoor je huis in principe groter wordt en meer leefruimte biedt. Het laten overkappen van een deel van je tuin is zeker een investering, maar je kunt dit op den duur dus wel weer terugverdienen, mocht jij jouw huis uiteindelijk weer ooit verkopen!

Een betere gezondheid 

Uit onderzoek blijkt dat een overdekking of veranda aan huis op de lange termijn zorgt voor een betere gezondheid van iedereen in het huishouden. In de winter hebben veel mensen bijvoorbeeld last van een vitaminegebrek, omdat ze te weinig in aanraking komen met zonlicht of daglicht. Met een overkapte ruimte in je tuin kies je er ook in de winter eerder voor om buiten te gaan zitten, zodat je toch wat meer daglicht op je huid krijgt. Daarnaast draagt het veel buiten zijn natuurlijk ook bij aan een betere gezondheid en een sterker immuunsysteem. 

Conclusie: Ga voor die terrasoverkapping!

Een overkapte ruimte aan je huis heeft dus enorm veel voordelen. Weinig reden om het niet te doen. Natuurlijk is het wel een behoorlijke investering, maar het is ook een investering die zichzelf dubbel en dwars terugverdient. Zowel in woongenot als in extra waarde voor je huis. Wacht dus niet langer en neem contact op met een tuinhoutspecialist! 

Verder lezen?

Back to top button