Kleding & fashionCadeau's inspiratieCadeau’s voor haarLifestyleMannen fashionVrouwen fashion

Warme kleding die netjes oogt: welke keuzes heb je?

Inspiratie voor kleding tijdens de winterdagen!

Artikel highlights:
  • Nette trui
  • Mooie blazer
  • Chic vest
  • Warme broek
  • Elegante jas

In de winterse maanden van het jaar is de kans groot dat je het gauw koud hebt. Vind je het belangrijk om netjes voor de dag te komen, maar wil je je tegelijkertijd warm kleden? Er zijn veel opties te bedenken waarin beide eigenschappen samenkomen. Dít zijn ideale kledingstukken voor een fraaie look in de winter.

Nette trui

Het ideale kledingstuk om je warm te houden? Dat is natuurlijk de trui. Als we aan een trui denken, zien we vaak een sweatertrui voor ons: een casual design, dat je misschien niet zomaar naar bijvoorbeeld je werk aan wilt trekken. Gelukkig kun je ook een nette trui dames kiezen. Truien zijn er immers in veel soorten en maten te vinden! Draag een sierlijke coltrui, in een elegante kleur zoals zwart, donkerblauw of -groen.

Mooie blazer

Een jasje wordt gezien als een uitermate net kledingstuk. Een ware must-have dus, als je deze stijl wilt aanhouden! Maar dat niet alleen: een goede blazer is ook nog eens lekker warm. Dat maakt het zo’n geschikt kledingstuk voor de koudere maanden van het jaar. Draag een blazer over een blouse, of over de coltrui waar we het hierboven al over hadden. Een blazer kan trouwens ook het elegante element zijn in een verdere basic outfit: draag een blazer bij een T-shirt en een broek. Dat geeft een grappig en speels effect.

Chic vest

Een vest is nog zo’n allrounder: zowel in een chic als in een casual jasje te vinden. Ga voor een vest van mooi wol voor een elegante look. Ook de kleur telt mee. Met zwart of grijs zit je bijvoorbeeld gegarandeerd goed. Dat staat beeldig!

Warme broek

Het is heerlijk om in de wintermaanden een warme broek aan te trekken. Dit zit ‘m in de materiaalsoort: een denim broek is bijvoorbeeld veel warmer dan een linnen broek. Maar let ook op de dikte van de broek die je draagt. Bij spijkerbroeken bijvoorbeeld: in het ene design is de stof veel dikker dan in het andere design. Dit is zeker iets om rekening mee te houden!

Elegante jas

Tot slot is er natuurlijk nog de jas: ook zo’n essentieel kledingstuk in de wintermaanden. Ga op zoek naar een elegante jas, om netjes voor de dag te komen. Een parka oogt bijvoorbeeld casual, evenals een puffer jacket. Je kunt beter kiezen voor een sierlijke trenchcoat of een mantel. Dat geeft een heel ander gezicht! Het design van een kledingstuk is dus allesbepalend voor de uitstraling die wordt overgebracht.

Verder lezen?

Back to top button