Laatste nieuwsEconomieElektronicaOntwikkelingTech

Deze verandering brengen de Airpods 3

Alle aanpassingen in het nieuwe model Apple Airpods op een rij

Muziek wil je natuurlijk kunnen luisteren op het hoogste niveau. Ook dit jaar heeft Apple nieuwe AirPods ontwikkeld. Voorheen kon je alleen kiezen uit de 2e en pro generatie, maar de 3e is er nu. Wat kunnen we verwachten van de Airpods 3? De Airpods 3 zijn vrijwel gelijk aan elkaar, maar toch zitten er wat verbeteringen en veranderingen aan.

De Airpods

Inmiddels zijn er 3 generaties van Airpods uitgebracht. De Airpods 2, die je gewend ben, de Airpods Pro en de Airpods 3. De Airpods waren wel wat duurder dan de normale Airpods 2, maar de pro versie moet er dan ook voor zorgen dat je beter geluid en ruisonderdrukking ervaart tijdens het in hebben van de oortjes. Apple heeft bedacht om bij de 3e generatie het één en ander te veranderen. Het ziet er naar uit dat deze nieuwe Airpods geen rubberen oortips hebben. Niet iedereen vind het namelijk comfortabel zitten. De pasvorm van de nieuwe oortjes zijn dan ook geoptimaliseerd, waardoor het er naar uit ziet dat de Airpods 3 nog beter in het oor blijven zitten. Daar zit wel een groot verschil in bij de Airpods 2 en de Airpods 3. De nieuwe oortjes sluiten het oor beter af, waardoor je meer kunt genieten van de muziek.

De geluidskwaliteit van deze oortjes ligt ook wat hoger ten opzichte van de andere varianten. Dat kun je merken aan de bass en/of stem die door de oortjes heen galmt. Nu de rubberen tips weg zijn is het wel jammer dat er hoogstwaarschijnlijk geen ruisonderdrukking is. Dat kan de beleving van het luisteren naar muziek een beetje wegnemen, maar verder is het een absolute upgrade dan de andere modellen. Ook deze oortjes zijn te bedienen door in de steeltjes te knijpen. Ja, knijpen, dat heb je goed gelezen! Bij de andere modellen kon je op de oortjes tikken, maar dat is nu verleden tijd.

Vernieuwde accuduur

Apple heeft aangegeven dat je met deze oortjes tot wel 6 uur lang non stop muziek kunt luisteren. Bovendien kun je met de oplaad case er nu voor kiezen op het te connecten met de MagSafe oplader. De case blijft met magneetjes aan een oplaadkabel hangen, waardoor de oplaad case draadloos opgeladen kan worden, zonder dat je de case elke keer aan een kabel hoeft te pluggen. Dat scheelt ontzettend veel gepruts en kan soms heel handig werken voor als je jouw oortjes snel moet pakken. De magneetverbinding kan relatief zwak zijn aangezien er weinig voor nodig is om het uit elkaar te halen, maar als je voorzichtig bent, moet het goed lukken. Deze combinatie van verbeteringen zorgen ervoor dat Airpods liefhebbers hier heel content mee zullen zijn. Het is dus mogelijk om een volle werkdag te werken met je oortjes in, als je eventuele pauzes, meetings en onderbrekingen niet meetelt. Hoe handig is dat!?

AirPods (3e generatie) – Bron: Apple.com

Prijs van de nieuwe Airpods 3

Alhoewel je zou verwachten dat de oortjes duurder zullen zijn dan de afgelopen 2 versies, zijn de oortjes goedkoper dan de Airpods Pro. Het moet fungeren als een goedkoper alternatief dan de pro versie, alhoewel er niet veel verschilt. Alhoewel de geluidskwaliteit in zekere zin is verbeterd, kunnen we stellen dat als je toch net wat meer kwaliteit nodig hebt, je de airpods Pro beter kan kiezen. De Airpods 3 zijn een goed alternatief, maar omdat ze niet zijn uitgerust met ruisonderdrukking, zal je niet ervaren wat menig Airpod Pro wel zal ervaren. En dat is genieten, genieten in je eigen bubbel met muziek, zonder dat je last hebt van je omgeving. Maar, de accu van de pro versie is wel wat minder dat die van de Airpod 3. Namelijk: 4,5 uur. Maar, als je het niet erg vind om dat te hebben, dan kun je voor een iets duurdere prijs toch genieten van optimale kwaliteit. Nu is het aan jou om te beslissen of je liever in-earoordopjes draagt, of juist de rubberen dopjes. Afhankelijk van jouw voorkeur kunnen we je in ieder geval vertellen dat je hoe dan ook gaat genieten van de oordopjes.

Wat zijn de grootste veranderingen?

De makers van Apple hebben er voor gezorgd dat de geluidskwaliteit enorm is verbeterd. Met name de ondersteuning voor adaptive EQ en de ruimtelijke audio wat bijdraagt aan de dynamische hoofdtracking. Je merkt tijdens het luisteren dat bepaalde details veel meer naar voren komen, waardoor het nummer wat je luistert, of de film die je kijkt veel voller klinkt. Details die je voorheen met de oude Airpods niet goed kon luisteren kun je dus nu wel. De accuduur is natuurlijk verbeterd en dat is voor de muziekliefhebbers wel een grote upgrade. Verder zijn de oortjes water bestendig wat betekent dat je er ook mee kunt sporten. De oren vallen met het vernieuwde pasvorm minder snel uit je oren en dat is wat deze nieuwe variant zo goed maakt. Al deze aanpassingen zorgen ervoor dat je met de Airpods 3 optimaal kunt genieten.


Heb jij ze al in huis?


Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button