Overig

Sensuele massage: leer de technieken om je partner te verwennen

Om je relatie sterk en gezond te houden, ben je natuurlijk constant op zoek naar manieren om de band te versterken. Zo ook in de slaapkamer. Het geven van een massage is daar een erg goed voorbeeld van. Je leert elkaars lichaam veel beter kennen en het werkt natuurlijk ook nog eens erg ontspannend. Er bestaan verschillende soorten technieken om een sensuele massage uit te kunnen voeren. En wat de beste techniek is, hangt helemaal af van elkaars voorkeuren. Om je hier wat meer wegwijs in te maken, hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Probeer als eerste te achterhalen welk gebied van het lichaam het meest fijn is om te masseren 

Iedereen heeft weer een andere voorkeur voor de fijnste plek om te masseren. Dit kan variëren van het gezicht tot aan de bovenbenen. Probeer dit van tevoren dus altijd met elkaar te bespreken – of probeer gewoon een aantal massages uit. Zo kun je net even wat beter aangeven wat voor soort sensuele massage het beste werkt. En dat is natuurlijk het belangrijkste van alles. Misschien weten jullie op dit moment al goed hoe de massage het beste uit kan worden gevoerd.

Probeer verschillende technieken tijdens het masseren uit 

Maar er bestaan ook verschillende soorten technieken voor een sensuele massage. Dit kan variëren van een lichte massage met de vingertoppen tot aan een stevigere massage met de handpalmen. De beste techniek hangt natuurlijk ook nauw samen met het gebied op het lichaam dat wordt gemasseerd. Doe daar van tevoren dus altijd even het nodige onderzoek naar, zodat je goed voorbereid start aan het geven van de massage.

Heb je al een keer geïnvesteerd in een goede olie voor het masseren?

Weet je precies hoe je de massage het beste uit kunt voeren en om welk gebied dat het gaat? Dan is het een goed idee om ook meteen op zoek te gaan naar een erg fijne olie voor het masseren. Je kunt – met behulp van een goede olie – de massage net even wat vlotter uitvoeren. Maar veel oliën zijn ook voorzien van fijne geuren en werken ook nog eens voedend voor het lichaam. Hierdoor raken lichaam en geest veel beter met elkaar in balans. En daarna? Misschien wil je dan ook meteen een keer experimenteren met sexspeeltjes. Ook hier is gelukkig erg veel in mogelijk, zodat er voor ieder wel wat wils is.

Verder lezen?

Back to top button