SportkledingHealthSport

Waarom performance kleding voor vrouwen beter werkt in de sportschool dan het dragen van een normale sportkleding

We willen allemaal fit zijn. Daarom sporten we veel en letten we goed op wat we eten en drinken. Maar, alhoewel je training 20% van het werk is en je voeding de overige 80%, is het wel belangrijk om performance kleding te dragen als je sport. Je ervaart veel meer comfort en ondersteuning dan wanneer je normale sportkleding zou dragen.

Waarom performance kleding beter is

Performance kleding is vele malen beter dan het dragen van normale sportkleding om vele redenen. Vooral voor vrouwen is het best oncomfortabel als ze sportkleding dragen die niks ondersteunen. Het hebben van comfort en dat alles op zijn plek blijft is wel zo fijn. Bovendien zorgt performance kleding er ook voor dat iedereen zijn favoriete oefening kan doen waarbij het kledingstuk is afgesteld op meerdere factoren zoals zweet, spierondersteuning en comfort. Het dragen van een losse joggingbroek en een t-shirt zal alleen maar in de weg zitten. 

Hetzelfde geldt voor het dragen van sporttights. Dat is vele malen beter voor jezelf, dan wanneer je met een trainingsbroek gaat trainen die wat losjes in elkaar zit. Sporttights zijn nauwsluitend, comfy en fashionable tegelijkertijd, wat natuurlijk mooie meegnomen is op het moment dat je in de sportschool bent. Performance kleding ziet er dus niet alleen voor het oog heel mooi uit, maar het is dus ook heel functioneel voor de mensen die aan het trainen zijn. Misschien herken je het zelf wel dat je niet heel lekker aan het trainen was omdat bepaalde lichaamsdelen in de weg zaten of simpelweg niet comfortabel in die stukken kleding zaten. 

Wat voor ontwerpen zijn er mogelijk? 

Dat ligt compleet aan jezelf. Er zijn sommige sportmerken die het mogelijk maken om je eigen sportkleding te customizen, maar vaak zijn er al meer dan genoeg ontwerpen waar je ook uit kunt kiezen. Zo kun je altijd wel effen kleuren vinden, kleren met een patroon of specifiek logo, maar ook met bepaalde printen en zelfs nog bepaalde stoffen. Alles is in principe mogelijk, maar het is aan jou om te kijken waar je jezelf het meest comfortabel bij voelt. 

Ook is het soms goed om te kijken naar andere merken die wat minder internationaal bekend zijn, want er zijn ook high end street fashion brands die toffe ontwerpen maken op het gebied van sportkleding. Met name lokale brands kunnen nog wel eens voor toffe verrassingen zorgen, terwijl ze wel voldoen aan het criterium waarbij ze comfortabel zitten en gebruikt kunnen worden als fashion onderdeel, dan alleen het sport gedeelte. Heb je daar wel eens over nagedacht? Steeds meer vrouwen doen dat namelijk. 

Maak jezelf een performance sporter

Iedereen die naar de sportschool gaat komt er met een bepaald doel. Of je nu voor je gevoel recreatief wilt sporten om gewoon fit te blijven, of juist om een fanatieke sporter te zijn die alles uit zijn of haar training wilt halen, is het best belangrijk om jezelf een performance sporter te maken. Want ondanks wat je doel ook is, door is de juist sportkleding te gaan sporten voel je jezelf ook nog eens vele malen lekkerder. Je gaat meer stralen en je begint onbewust steeds meer aandacht te leggen op het behalen van maximale prestaties. 

Dat is de reden waarom het kopen van performance kleding ook belangrijk is. Het fysieke aspect brengt veel voordelen met zich mee, maar het mentale gedeelte is net zo belangrijk voor als je een regelmatige sporter bent. maak daarom van jezelf de beste versie die je kunt bedenken en begin met het kopen van de juiste performance kleding. Dan ga je merken dat je optimaal in je vel zit en voldaan de sportschool verlaat. 

Verder lezen?

Back to top button