Huis & TuinTuinartikelenTuininspiratie

De bijdrage van solar verlichting

Energie opwekken is anno 2022 een groot item. We willen allemaal een stukje bijdragen aan een groenere wereld. Daarom begint het bij de spullen die je kunt verduurzamen. Ook solar verlichting valt hieronder. Een solar systeem zorgt ervoor dat de energie die de zon afgeeft, wordt getransfereerd in energie. Solar verlichting is dan ook de ideale manier om op een duurzame manier verlichting te krijgen. 

Solar tuindecoratie

In de tuin kan er nog aardig wat decoratie hangen dat eigenlijk niet zo milieuvriendelijk werkt. Als je een liefhebber bent van verduurzaming, dan is het wel zo handig dat je jouw tuinverlichting en/of decoratie aanpast naar een duurzame optie. Hier komen solar hanglampen en andere soorten lampen hartstikke van pas. Met een dag en nacht sensor weet een solar lamp exact wanneer het aan moet gaan. 

Overdag is de tijd dat de lampen zichzelf opladen met de kracht van de zon. Nooit meer batterijen hoeven aanschaffen en/of hoeven aansluiten op energie. Al het energie dat eerder werd opgewekt op milieu-onvriendelijke manieren, kan nu omgekeerd worden in milieuvriendelijke alternatieven die naast duurzaamheid een nieuwe boost geven aan het uiterlijk van de tuin! Je slaat twee vliegen in één klap met het gebruik van solar tuindecoratie

Wat zijn de voordelen van Solar producten?

Het gebruik van eigen opgewekte energie is hartstikke goed voor de wereld. Maar ook voor de portemonnee! In vergelijking met reguliere buitenlampen zijn solar lampen extra energiezuinig. Alle solar lampen werken op zonne energie. Hierdoor hoef je dus geen stroom te gebruiken van andere bronnen. Bovendien heb je geen geouwehoer met elektriciteitssnoeren en bekabeling door je tuin. Je kunt een solarlamp op een zonnige plek neerzetten waar je maar wilt.

Bovendien zijn de lampen makkelijk in gebruik. Eenmaal geplaatst en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Een solar lamp laadt zichzelf namelijk op. Dat gebeurd overdag. Zodra het donker wordt zal de opgeslagen zonne-energie gebruikt worden en automatisch voor licht zorgen. Dat komt omdat er in de meeste solar lampen een ingebouwde dag/nacht sensor is ingebouwd.  Mocht je toch wat controle erover willen hebben, dan kun je altijd met een aan en uit knop toch nog bepalen wat er mee gaat gebeuren. 

Dat is dus de reden waarom solar buitenverlichting een grote aanrader is om te gebruiken in de tuin. Aan alle kanten wordt je voorzien van comfort. Precies wat je nodig hebt in de tuin. Bovendien zijn er hele toffe designs te vinden als het gaat om het vinden van verschillende soorten solar lampen. Solar buitenverlichting is een stap naar een gezondere wereld en een compleet nieuwe sfeer voor in de tuin. 

Verschillende soorten verlichting

Misschien denk je nu wel aan hele traditionele lampen. Dat is echter niet het geval. Het assortiment is tegenwoordig zo erg uitgebreid met nieuwe ontwerpen waardoor je eindeloos kunt blijven zoeken op het internet. Het is maar net wat wat je zelf mooi vindt. Het assortiment verschilt van lantaarns naar tafellampen, hanglampen, wandlampen en ga zo maar door. Ieder heeft zijn eigen unieke ontwerp en sluit daarom aan bij hetgeen wat het gebruik van solar lampen alleen maar stimuleert. 

Straks kun je met de fijnste soorten een nieuwe beleving toevoegen aan je tuin. Je kunt spelen met verschillende ontwerpen, groottes en eventuele kleuren. Dat maakt je tuin nog veel levendiger en energievol. Een tip die wij graag geven is dan ook dat je kijkt naar de ruimte in je tuin. Pas daar je verschillende soorten solar lampen op aan en kijk welke kleuren en ontwerpen je kunt combineren. Zorg er wel voor dat er genoeg ruimte is voor de zon om ze overdag op te laden. Als je dat allemaal weet, dan kan jouw avontuur met duurzame lampen beginnen! 

Verder lezen?

Back to top button