BusinessOndernemen

Hoe een incassobureau helpt bij het bemiddelen van financiële kwesties 

Je kent het ongetwijfeld wel: Je hebt een klant geholpen met één van je diensten en diegene betaald je factuur maar niet. Hoe ga je dan om met een klant die niet betaald? Sommige bedrijven hebben een externe partij aan ze gekoppeld om dat op te lossen, maar andere bedrijven proberen het juist persoonlijk op te lossen. 

Oplossingen

Soms zijn er momenten dat je geen andere mogelijkheden hebt bij het inschakelen van een externe partij. Voordat je gebruik maakt van andere partijen, is het wettelijk verplicht om in eerste instantie een aantal aanmaningen te sturen naar je klanten. HIerdoor heeft diegene nog wat extra tijd om je factuur te betalen. Maar op het moment dat je daar ook geen gehoor op krijgt is het zaak om te kijken of de optie om een externe partij toe te voegen. Een incassobureau inschakelen is daarvoor een goede optie. 

Een incassobureau is een onderneming dat zich inzet voor bedrijven waarbij klanten hun facturen nog niet hebben betaald. Een incassobureau werkt wel op het moment dat de schuldeiser erom vraagt. Ieder incassobureau werkt weer op een andere manier. Er zijn namelijk verschillende bureaus voor verschillende bedrijven en partijen. Hierdoor is het interessant om te kijken naar wat voor partij matcht met je eigen onderneming. Zo kun je namelijk altijd de beste service verwachten van het bureau waarmee je samenwerkt. 

Wat kun je als bedrijf doen?

Als bedrijf is het belang in alle zaken professioneel te blijven. Uiteindelijk komt het geld wel. Soms is het bekijken van de zaak ook goed om tot nieuwe inzichten te komen. Praat vooral met de klant om te achterhalen waarom hij of zij nog niet heeft betaald. Wellicht kunnen jullie een nieuwe afspraak maken omtrent het betalen van het bedrag. Dat scheelt veel administratief werk voor jullie, maar ook het verhogen van de kosten voor jullie klant. UIteindelijk kunnen jullie dit zo professioneel aanpakken dat de klant juist nog meer bewondering voor jullie heeft waarmee jullie op lange termijn nog vele aanbevelingen kunnen krijgen. Maar, op het moment dat je merkt dat bepaalde klanten het te lang uitstellen en de afspraken niet nakomen, dan is het goed om te kijken naar het inzetten van een incassobureau. 

Waarom een incassobureau inschakelen? 

Een incassobureau kan op verschillende manieren worden ingeschakeld. Er zijn verschillende bureau’s waarbij het manier van werken dusdanig snel is, dat er dus veel activiteit kan ontstaan. Bovendien wordt je geholpen door een bedrijf dat gespecialiseerd is tussen het bemiddelen van de situatie tussen de klant en jouw bedrijf. HIerdoor kun jij je focussen op wat echt van belang is en zie je uiteindelijk je geld vanzelf terug komen. Tevens kan een incassobureau je van goed advies voorzien op momenten dat er na alle inspanningen nog geen resultaat is. Het incasseren van openstaande facturen was nog nooit zo eenvoudig geweest. Daarom is het inschakelen van zo’n bureau ontzettend handig om te doen, waarbij er altijd op een professionele manier wordt gewerkt met elkaar. 

 

Verder lezen?

Back to top button