Laatste nieuwsEducatieOntwikkelingPersoonlijke ontwikkeling

Studeren aan de beste kleine hogeschool; nu ook in Groningen

Laatste nieuws: Hogeschool Tio nu ook in Groningen

De particuliere Hogeschool Tio heeft zich recentelijk gevestigd in Groningen, in een pand waar voorheen het waterleidingbedrijf in zat. De ligging van de school is perfect, op slechts 8 minuten van Groningen CS, perfect voor als je wilt studeren aan de beste kleine hogeschool in Groningen, Tio dus. 

Hogeschool Tio

Hogeschool Tio was al op vele locaties gevestigd, maar nog niet in het noorden. Tio biedt mbo-, hbo- en masteropleidingen aan op het gebied van business, hospitality en toerisme. In Groningen was er al een aantal jaar geen school meer dat de opleiding toerisme of hotelopleiding verleende op een hoger niveau. Sinds kort is deze opleiding Hogere hotelschool dus weer te vinden in het noorden. 

Het nieuwe schoolgebouw is in de afgelopen periode volledig verbouwd, wat er nu toe heeft geleid dat Tio een comfortabele en moderne school heeft weten te bouwen dat bestaat uit zo’n dertig klaslokalen, diverse praktijklokalen en ruimtes die compleet zijn ingericht als een rechtbank, restaurant, receptie en ga zo maar door. Alles om hun studenten zo goed mogelijk bekend te maken met de richting die ze hebben gekozen. Groningen is dé studentenstad van Nederland, dus het was Tio’s grote droom om hier dan ook in te vestigen.

De ligging van de school

De school heeft zich gevestigd op de Phebenstraat 1. Een welbekende straat in Groningen waar de ligging ideaal is. De unieke locatie is namelijk dichtbij het station, maar ook bij het centrum. Hierdoor kun je als student makkelijk naar school en kun je binnen enkele minuten al genieten van een heerlijk terrasje in de binnenstad van Groningen. Tio heeft bewust voor deze ligging gekozen, zodat ze makkelijk in het belang van de studenten altijd bereikbaar kunnen zijn. 

Het aanbod van Tio

Tio verzorgd veel awardwinning opleidingen. Van rechten en finance tot hospitality, het kan allemaal bij Tio. Wel is het goed om te weten dat doordat het complete studieaanbod uitgebreid is, er ongetwijfeld vele mensen naar de school willen. Met een capaciteit van driehonderd man is het dus van belang dat je er snel bij bent! Één van de meest populaire opleidingen op dit moment is dan ook de hotelschool. Omdat dit een lange tijd verdwenen was uit het studieaanbod van andere hogescholen, zijn er vele studenten die deze opleiding willen doen. 

Voordat de school in Groningen gevestigd zat, was de meest noordelijke locatie van Tio in Hengelo. Nu kunnen studenten uit de provincies Drenthe, Friesland en Groningen dichtbij huis naar school, zonder dat ze lange uren moeten reizen om hun droomopleiding te volgen. Dat is nu allemaal verleden tijd. Nu kun je zelf bepalen of je naar Tio wilt. Vanwege de goede opleidingen, of omdat je dicht bij huis wilt blijven. Ben je na je bachelor ook geïnteresseerd in het verbreden van je kennis? Dan kun je kiezen voor een MBA. Een MBA, Master of Business Administration, is een mooie master waarbij je jezelf uitdaagt om binnen grote organisaties en multinationals actief te zijn. 

Het aanbod van Hogeschool Tio

De lang gekoesterde wens van Tio

Als particuliere hogeschool had Tio al een lange tijd zijn pijlen gericht op Groningen. Nu is de kans dan eindelijk daar en hoopt Tio veel nieuwe studenten te verwelkomen. De kansen voor nieuwe studenten zijn in ieder geval aanwezig. Nu is het aan Tio om te groeien, zodat de school zich kan richten op het actief begeleiden van honderden studenten. Nu ze eindelijk een plekje in Groningen hebben kan het groeien beginnen, het verbinden en leren van nieuwe mensen met nieuwe kennis kan van start gaan en Tio zorgt ervoor dat iedere student de begeleiding en verrijking krijgt die hij nodig heeft.

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button