Sport

Wat heb je nodig als je begint met golfen?

Golf is een onwijs populaire sport in Nederland. Niet alleen onder de senioren, zoals vaak wel wordt gedacht. Op golfbanen lopen mensen van alle leeftijdscategorieën rond in ons land. Jouw leeftijd hoeft je dus zeker niet tegen te houden om te gaan golfen. Wil jij graag gaan starten met golfen, maar weet je niet zo goed wat je allemaal nodig hebt voor deze sport? In dit artikel zetten we alles voor je op een rij dat je nodig hebt om te beginnen!

Een golfset voor beginners 

Zonder golfclubs kom je natuurlijk niet zo ver, dus het eerste dat je nodig hebt om te starten met golfen, is een golfset. Er bestaan een hoop verschillende soorten clubs, maar voor beginners zijn er meestal bepaalde sets samengesteld met clubs die goed zijn om mee te starten. Later kun je gaan kijken welke clubs het beste bij jou passen, als jij jouw eigen spel ontwikkeld hebt. Je kunt zo’n beginnersset op diverse plekken kopen, zowel in fysieke winkels als online. Een set voor beginners kun je prima online bestellen, aangezien dit redelijk standaard sets zijn. Doe dit wel bij een specialist, zoals GolfShopsOnline. Ga je later op zoek naar clubs die bij jouw spel passen, dan is het wel fijn om naar een fysieke winkel te gaan, zodat je eventueel advies kunt vragen. 

Een geschikte golf outfit en fijne handschoenen 

Als je naar de golfbaan gaat, wordt er wel van je verwacht dat je in een geschikte golf outfit komt, niet in een joggingpak. Golfkleding kun je het beste bij een golfspecialist of een gespecialiseerde sportwinkel kopen. Er is kleding beschikbaar voor alle leeftijden en voor ieder budget. We raden je natuurlijk aan om in het begin nog niet meteen de duurste golfkleding aan te schaffen. Mocht je besluiten er niet mee door te gaan, dan is dat nogal zonde van je geld. Daarnaast raden we je zeker aan om fijne golfhandschoenen aan te schaffen. Je zult snel merken dat je niet zonder kunt op de golfbaan. Ze zijn onmisbaar voor een krachtige slag en goede grip op je golfclubs. Het is ook verstandig om speciale handschoenen aan te schaffen, bijvoorbeeld golfhandschoenen die regen tegenhouden en goed waterdicht zijn, zodat je ook bij slechter weer goed kunt blijven spelen!

Comfortabele golfschoenen met genoeg grip 

Ten slotte is het belangrijk dat je goede golfschoenen aanschaft die je genoeg grip bieden om in alle weersomstandigheden op de golfbaan te lopen zonder problemen. Golfschoenen moeten precies passen en zeker niet te ruim of te krap zijn, want je moet er lang achter elkaar op kunnen lopen. Ook golfschoenen zijn er in allerlei stijlen en voor ieder budget, dus je hoeft niet een fortuin uit te geven om te beginnen met golfen. 

Verder lezen?

Back to top button