Wonen

Een droomhuis laten bouwen met professioneel support

Wanneer je een droomhuis wilt laten bouwen, dan zul je snel merken dat hier veel bij komt kijken. Eerst zal een ontwerp moeten worden opgesteld, waarbij jouw wensen en behoeften leidend zijn. Je wilt immers wel dat de woning overeenkomt met het ideaalplaatje dat je in gedachten hebt. Je hebt maar één kans om het goed te doen en dit kan zorgen voor spanningen. Zeker als je zelf aan het uitzoeken bent hoe een bouwproces tot gang komt. Het is verstandiger om dit over te laten aan een ervaren partij, die kan vertrouwen op jarenlange ervaring en kennis in het bouwen van uiteenlopende soorten woningen. Bij de Woonwensfabriek kun je terecht wanneer je samen met een deskundige architect een eerste ontwerp wilt samenstellen. Het gehele bouwproces wordt verder uit handen genomen, waardoor je optimaal wordt ontzorgd in afwachting van oplevering van jouw droomhuis.

Ontzorgen bij bouwproces

Een huis bouwen doe je niet zomaar. Mogelijk koester je dit verlangen al geruime tijd en is het moment eindelijk daar gekomen, dat dit gerealiseerd kan worden. Dan wil je uiteraard dat dit bouwproces optimaal verloopt en dat al jouw woonwensen worden omgevormd in een echte droomwoning. Het is verstandig om dit over te laten aan een echte professional, zodat je zeker weet dat al jouw verwachtingen worden gehonoreerd. Je kunt rekenen op een intensieve en langdurige samenwerking met de bouwpartij, waarbij een specialist wordt ingezet om de woning geheel naar wens en voorkeur samen te stellen. Een soepel proces kan op gang worden gezet, waarbij de woning wordt vormgegeven volgens specifieke, persoonlijke wensen. Het proces gaat van start met het ontwerpen van de droomwoning en het uitkiezen van een geschikte kavel, waarop de woning zal worden gebouwd.

Basisontwerp van woning

Voordat een woning kan worden gebouwd, is uiteraard eerst een ontwerp nodig.  Samen met een ervaren architect krijgt jouw woning vorm. Verschillende basisvormen en -onderdelen kunnen hiervoor worden voorgelegd, zodat je al een idee krijgt van wat mogelijk is. Jouw woning wordt compleet naar wens en verwachting vormgegeven. Suggesties worden voorgelegd, zodat ook mogelijkheden duidelijk worden waaraan je zelf mogelijk nog niet had gedacht. Uiteraard worden de eisen en richtlijnen per gemeente in acht genomen om er zeker van te zijn dat de woning hieraan voldoet. Zowel de buitenkant als het interieur wordt ontworpen, waarbij aandacht is voor details als open floor plan, een open trap of overige fraaie elementen als een wasruimte of erker. Tot in de puntjes wordt het type huis, de uitvoering, inrichting en kleurstellingen met jou besproken, waarbij je zelf kunt aangeven hoe je alles wilt hebben.

Een prefab woning bouwen

Naast een geheel nieuwe woning laten bouwen naar volstrekt eigen ontwerp, is het ook mogelijk om gebruik te maken van bouwpakketten. Deze bouwpakketten worden reeds in de fabriek in elkaar gezet en kunnen op locatie verder worden gebruikt voor de opbouw van de woning. Door een prefab woning te laten bouwen, kan een droomwoning een stuk sneller worden gerealiseerd. Bovendien bespaar je op aanvullende kosten en profiteer je van deskundig vakmanschap. De onderdelen zijn eenvoudig aan te leveren, waarna de woning snel in elkaar wordt gezet. Prefab bouw is energiezuinig, waardoor je voor weinig geld comfortabel kunt wonen. 

Verder lezen?

Back to top button