KlussenHuis & TuinTuinTuininspiratieWonen

Waarom je beits moet gebruiken voor in je achtertuin

Misschien wist je het nog niet, maar om hout, metaal en dergelijke materiaalsoorten een kleurtje te geven is het beitsen van dat soort materialen heel handig. Het is een beschermlaag waarvan je eerst zou denken dat het gewoon verf is, maar dat is niet helemaal waar. 

Wat is beitsen?

Beitsen is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag dat je op hout of een ander materiaalsoort kunt smeren. Neem maar als voorbeeld het hout. Door het eerst te beitsen, is het hout beschermd van bepaalde invloeden van binnenuit. Dat is beter voor het hout waardoor je dus langer kunt genieten van je schutting of schuur. Beits wordt namelijk beter opgenomen in vergelijking met olie, lak of iets anders, waardoor het vele malen efficiënter werkt. Zo heb je ook verschillende kleuren beits. Denk maar aan zwarte beits, bruine, wit en nog vele andere kleuren. Het is maar net wat voor type schutting je hebt. 

Het verbeteren van je achtertuin

Naast het feit dat je dus maar beter je houten schutting, schuurt of deur eerst gaat beitsen, is het handig om te kijken wat er nog meer een likje kleur kan gebruiken. Soms zijn we namelijk zo gefocust op andere dingen, dat we onze achtertuin makkelijk kunnen vergeten. Soms kun je tijdens het beitsen bepaalde dingen zien die de combinatie van een mooi gelakte schutting teniet wordt gedaan door verbleekt beton,tegels of cement. Dat kun je ook helemaal aanpakken. Niet met beits, maar wel met beton en steen coating. Zo heb je het merk WS imperial black of een andere kleur dat je tegels kan voorzien van optimale kleur. 

Als je een goede coating hebt gekocht krijg je namelijk het volgende. Goede coating trekt in de ondergrond en zorgt voor bescherming tijdens de meest vervelende weersomstandigheden. De ondergrond wordt dus beter beschermd en wordt dus ook duurzamer. Dat is beter voor de totale uitstraling van je mooie achtertuin. Dit is ook de reden waarom er steeds meer mensen kiezen voor het gebruik van een goede beton of steen coating, zodat er op de lange termijn veel meer profijt uit wordt gehaald, maar ook dat je tuin er nog strakker uit kan zien. Dat is natuurlijk wel een mooi bijkomend voordeel. 

Het vinden van de juiste klustips

Terwijl je bezig bent met het verbeteren van je achtertuin, is het handig om je kennis te verbreden terwijl je bezig bent. Op het internet heb je meer dan genoeg mensen die je kunnen voorzien van relevantie informatie, maar mocht je een compleet en duidelijke manier van uitleg willen hebben, dan is het goed om onderstaande video te bekijken. 

Zolang je zelf op een goed tempo aan je eigen tuin kunt gaan werken, ervaar je toch wel een voldaan gevoel. Dat is het mooie van in je eigen tuin bezig zijn. Zo ervaar je veel voldoening als je eenmaal een strakke tuin hebt staan, die je compleet zelf hebt weten te verbeteren of te onderhouden door je eigen kennis, maar ook door het bekijken van de juiste klustips. 

Verder lezen?

Back to top button