Wonen

Waarom ovale tafels hartstikke mooi zijn als eettafel

De tijd is aangebroken. Je wilt van je eethoek in huis wat nieuws maken. Je bent uitgekeken op het één en ander en wilt je kamer opnieuw inrichten. Vaak begint het dan al bij de eettafel, want dat is de centrale plek waar je aan het eten bent. Sommige mensen hebben een rechthoekige eettafel, de ander vierkant en de ander weer ovaal. Maar waarom zijn ovale tafels zo populair om te gebruiken als eettafel?

De ovale eettafel

Tijdens je zoektocht naar het vinden van een goede eettafel, kan het zijn dat je uitkomt bij een ovale tafel. Een ovale eettafel op maat is dan een interessante optie omdat je dan exact jouw eethoek kunt inrichten op de manier hoe jij dat zelf wilt. Dat is veel fijner om te doen dan het kopen van een standaard maat waarbij de kans groot is dat je jouw ideale inrichting moet aanpassen op het formaat van de tafel. Kijk maar naar Table Du Sud, zij maken gebruik van lokale producten en maken alles zelf. Zo kun je er zeker van zijn dat zij optimale kwaliteit leveren als je een tafel op maat wilt laten maken. 

De ovale eettafel is een tafel dat in meerdere huishoudens steeds populairder is geworden. Er zijn talloze varianten waar je uit zou kunnen kiezen, maar de 4 populaire soorten zijn op dit moment wel de tafel: Deens ovaal, Traditioneel ovaal, half ovaal en de halve cirkel. Het geeft een unieke vorm weer in de ruimte die je wilt aankleden. Het hebben van een mooie ovale tafel geeft ook een nieuwe sfeer in huis. Het is de tafel waar alle gasten aan komen te zitten en vaak ook het mooiste ontwerp heeft. 

Het materiaal van je eettafel

Het materiaal van je eettafel is ook erg belangrijk. Je moet kijken naar wat voor materiaal de tafel het best naar voren laat komen. Denk aan een traditioneel eikenhouten tafel. Dat is materiaal waar menig mens jaloers van wordt! Dat komt omdat een eikenhouten tafel ontzettend luxe is, een warme uitstraling heeft en gewoon het meest herkenbare materiaal is als het gaat om het hebben van een ovale tafel. Maar zo zijn er ook andere soorten materiaal waar je rekening mee moet houden. je kunt ook kijken naar ovale tafels die zijn gemaakt van notenhout, marmer, keramiek, beton en ga zo maar door. Het is echt heel breed! 

Welke kleur kies je?

Ook is het belangrijk om te onderzoeken welke kleur tafel je wilt kiezen. Het is namelijk niet zo makkelijk om een keuze te maken. Factueel gezien zijn alle kleuren mogelijk en ook verkrijgbaar, dus het is aan jou om te kijken welke kleuren het best tot zijn recht komen in jouw huis. Vaak zijn de meest populaire kleuren verkrijgbaar. Dus in die zin heb je keus uit +- 11 kleuren die zouden kunnen bijdragen aan jouw eigen interieur. Dus, weet wat voor interieur je hebt en wat je wilt creëren in de eethoek van jouw woning, en kijk dan welke kleur het best bij een nieuwe tafel past. 

Verder lezen?

Back to top button