ReizenActiviteitenAvontuur

Boston, New York en Washington DC: een driedubbele Amerikaanse stedentrip

Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar al veel mensen staan te popelen om hun zomervakantie te plannen. Nu veel landen hun coronamaatregelen hebben versoepeld of afgeschaft, zijn verre reizen immers weer mogelijk.

Eén van die landen is Amerika, die al jaren een topbestemming is voor veel toeristen. Heb jij nog geen concreet reisplan voor aankomende zomer? Dan hopen we je graag op ideeën te brengen met de onderstaande rondreis door Noordoost Amerika.

Start je reis in Boston

Boston is een geweldige stad om tijdens je rondreis Amerika te bezoeken, vanwege haar historie en vele musea. Veel mensen wandelen dan ook de bekende Freedom Trail: een route langs allerlei historische bezienswaardigheden, waaronder het park Boston Common, Massachusetts State House en Old Corner Bookstore. Samen met een gids wandel je de Trail en sta je versteld van de bijzondere verhalen waar de gebouwen tegenwoordig symbool voor staan. Naast de Freedom Trail is het je uitgelezen kans om een bezoekje aan Harvard en een sportwedstrijd te brengen tijdens je bezoek aan Boston. Plan je stedentrip echter niet propvol; wanneer je aankomt in Boston, word je namelijk direct geconfronteerd met het tijdsverschil met Nederland. Houd hier dus rekening mee en plan genoeg tijd in om van je jetlag af te komen.  

Treinen naar New York

Heb je genoten van Boston? Dan is de volgende halte New York! Loop over Wall Street, bezoek Little Italy en neem een kijkje in Chinatown. Uiteraard mag je Central Park en het Vrijheidsbeeld ook niet overslaan. Wanneer je tot doel hebt om zoveel mogelijk van de stad te zien, raden we je aan om een uitgebreid tijdspad te bedenken en een route uit te stippelen. Op die manier kun je namelijk efficiënt de stad bewonderen. Houd jij niet van een strakke planning of ben je slechts een paar dagen in New York? Boek dan een gids, maak gebruik van de taxi en laat de betoverende werking van de stad over je heen komen. Ook kun je een rondreis boeken bij Riksja Travel, die de reis geheel voor jou in kaart brengen.

Op weg naar Washington DC

Heb jij na de twee grote steden nog niet genoeg gehad van de Amerikaanse urbane gebieden? Eindig je reis dan in Washington DC! Vorig jaar hoorden we in Nederland veel over Washington door de bestorming van het Capitool, maar deze stad is veel meer dan het Capitool alleen. Denk bijvoorbeeld aan de drie-kilometerlange Mall, het gratis Air and Space museum en Arlington Cemetery. Neem ook de tijd om tot rust te komen en je indrukken te verwerken op één van de vele grasveldjes of parken. Zo kun je met geheel nieuwe ervaringen en een gerust gevoel weer met het vliegtuig terug naar huis. 

Verder lezen?

Back to top button