Bedrijven

BV oprichten of eenmanszaak omzetten naar BV: Hoe ga je te werk? 

Wil je graag een BV op gaan richten of heb je momenteel een eenmanszaak en overweeg je deze om te zetten naar een BV? We kunnen ons goed voorstellen dat je deze mogelijkheid overweegt, een BV is vandaag de dag namelijk in veel situaties gunstiger dan een eenmanszaak of vof. Zeker aangezien je sinds 2013 geen startkapitaal van minimaal 18.000 euro meer in hoeft te leggen om een BV op te kunnen richten. Ben je benieuwd hoe je een BV op kunt richten en wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan snel verder!

Waarom kiezen voor een BV?

We kunnen ons voorstellen dat jij je misschien afvraagt waarom het verstandig zou zijn om te kiezen voor het oprichten van een BV. Deze rechtsvorm brengt een hoop voordelen met zich mee voor ondernemers, zowel fiscale als persoonlijke voordelen. Ten eerste kun jij jouw privé vermogen veiligstellen met een BV. Een besloten vennootschap is namelijk een rechtspersoon. Dat betekent dat een BV eigen rechten en verplichtingen heeft, net als een normaal persoon. In het geval van schulden binnen een BV, is de BV zelf aansprakelijk, niet de eigenaar of bestuurder en zeker niet de aandeelhouders. Dit maakt een BV ook een stuk aantrekkelijker voor investeerders, aangezien ze amper risico lopen. Een ander voordeel van een BV is dat je minder winstbelasting betaalt dan wanneer je een eenmanszaak of een vof hebt. Geïnteresseerd in een BV? Laat jouw bv oprichten bij Firm24

Een eenmanszaak omzetten naar een BV

Heb je momenteel een eenmanszaak en wil je deze graag om laten zetten naar een BV? Dat klinkt misschien als een lastige klus die je veel tijd gaat kosten, maar dat valt gelukkig in praktijk heel erg mee. Je kunt dit in veel gevallen zelfs makkelijk online regelen, zolang je alle gegevens en documenten van je eenmanszaak binnen handbereik hebt. Wil je het omzetten van jouw eenmanszaak liever overlaten aan een expert? Laat jouw eenmanszaak omzetten naar BV door Firm24!

Het belastingvoordeel van een BV

Ben je benieuwd wat het belastingvoordeel is van een BV ten opzichte van een eenmanszaak? Het belastingtarief dat je over jouw winst betaalt bij een BV is 19% tot en met een bedrag van 200.000 euro. Bij alles boven dat bedrag betaal je 25,8% winstbelasting. Heb je een eenmanszaak of een vof, dan betaal je bij een winst tot en met 73.031 euro al 36,93% belasting en bij een winst boven dat bedrag zelfs 49,50%. Maak je veel winst met jouw onderneming, dan is het dus erg gunstig om te kiezen voor een BV als rechtsvorm.

Verder lezen?

Back to top button