SportBewegingIndoor sporten

De flexibiliteit van een bokszak

Alles over de flexibiliteit en voordelen van een bokszak!

De bokszak is al een geruime tijd een belangrijk onderdeel van de sportwereld. De bokszak is een essentieel hulpmiddel om mensen die aan vechtsport doen, hun vechttechniek kunnen verbeteren. Maar, de bokszak is er ook voor mensen die hun cardio een flinke boost willen geven. Misschien weet je globaal wat een bokszak kan betekenen, maar niet wat de echte voordelen er van zijn. In dit artikel lees je wat de flexibiliteit van een bokszak is.

De bokszak

De bokszak is bedoeld om op een hoge intensiteit bezig te gaan met je training. Je kunt er vele calorieën mee verbranden en er voor zorgen dat je fitter wordt. Omdat het zo intensief is, is het bij recreatieve sporters heel populair geworden. Er zijn steeds meer sportscholen en personal trainers die het stimuleren om deel te nemen aan een bokszak training. Voorheen kon je alleen trainen met een bokszak als je op een vechtsport zat. Dat is nu voorbij, je kunt er zelfs thuis mee trainen als je dat wil. 

Jouw lichaam

Trainen met een bokszak is dus één van de wat intensievere manieren om jouw lichaam te trainen. Los van cardio, is dit een goede manier van krachttraining. Je schouders worden goed aan het werk gezet vanwege de vele stoten je die geeft, maar ook omdat je schouders het koppelpunt zijn van je lichaam op het moment dat je aan het stoten bent. Je schouders staan constant onder spanning waardoor je schouders goed getraind worden. Bovendien train je ook je triceps en borstspieren, aangezien die net zo vaak worden gebruikt. 

Omdat je tijdens je training ook staat en vaak van positie moet veranderen, train je jouw beenspieren en kuiten net zo intensief. Je staat voornamelijk op je voorvoeten, waardoor je steeds makkelijk van positie kan veranderen. Desondanks hebben je rug en buikspieren ook profijt van de training. Kortom: Je doet constant een fullbody training. Dat is ideaal voor jou, je lichaam en spierherstel aangezien alles in je lichaam op hetzelfde moment kan groeien en herstellen. 

Mentale training

Het gebruik van een bokszak is ook ideaal voor je mentale gezondheid. Vaak heb je een bepaalde frustratie opgebouwd wat er op een gegeven moment uit moet. Desondanks weten we niet altijd hoe. Met een bokszak kun je jouw frustratie eruit gooien en heb je achteraf een voldaan gevoel. Doordat je jezelf lekkerder gaat voelen, maak je meer endorfine aan, waardoor je hersenen er voor zorgen dat jij het meer naar je zin hebt tijdens je training. Het slaan op de bokszak is een verrijking voor mensen die alle agressie en opgekropte woede eruit moeten slaan. 

Boksen op bokszak
Boksen met handschoenen – DNOB.nl

Train thuis

Anno 2021 kan het zomaar zijn dat de sportscholen een tijdje dicht moeten. Er zijn steeds meer mensen die besluiten om een bokszak aan te schaffen voor in huis. Het is wel belangrijk dat als je ene bokszak wil aanschaffen, je er ten eerste de ruimte voor hebt, maar ook een sterke haak ter beschikking hebt die dat gewicht kan hebben. Bovendien is het belangrijk dat waar je de bokszak aan gaat hangen, super sterk is. Verder moet je zorgen dat de bokszak die je gaat aanschaffen, van goede kwaliteit is, zodat je de zak duurzaam kan gebruiken. 

Vele professionals zeggen dat een leren bokszak het beste werkt, dus neem dat in overweging! Op het moment dat je een bokszak hebt aangeschaft is het wel goed om te kijken naar de benodigde accessoires. Dat komt, omdat je met alleen een bokszak niet verder komt. Oriënteer jezelf dus goed op bokshandschoenen, tape, bokskleding, binnenhandschoenen en ga zo maar door. Trainen met een bokszak is in ieder geval een goede training om jezelf te tillen naar het volgende niveau! Boksen is de ideale fullbody workout voor jou!

Verder lezen?

Back to top button