Laatste nieuwsGames & spelletjesLifestyleOntwikkeling

De populariteit van LEGO

Investeren in LEGO gebeurd steeds vaker!

LEGO is anno 2022 nog steeds enorm populair. De geschiedenis van LEGO is dan ook om bijzonder te noemen. LEGO is super gewaardeerd onder kinderen en volwassenen. Misschien ben je er dan ook niet van op de hoogte, maar er zijn dus LEGO-pakketten die als zeldzaam worden ervaren en dus al gauw 6.000 euro kosten. Bizar om te geloven he!? De LEGO collectie van Star Wars is op dit moment ook razend populair.

Waarom LEGO verzamelen?

LEGO heeft een unieke manier van speelgoed uitbrengen. Naast het feit dat je wat inzicht moet hebben, is het ook hartstikke leuk om te verzamelen. Dat komt omdat LEGO bij elke nieuwe collectie, het maar tijdelijk verkrijgbaar maakt. Het aanbod wordt daardoor gelimiteerd en de vraag stijgt enorm. Vervolgen stijgen de LEGO sets enorm in waarde, wat het interessanter maakt om een LEGO set door te verkopen. Marc, is al jaren lang bezig met het verzamelen van unieke LEGO sets, waardoor hij precies weet hoe investeren werkt. Je kunt nu misschien denken van: “Huh, dat speelgoed kan toch nooit veel geld opleveren? Het is speelgoed!” maar in de praktijk is dat dus helemaal anders. Daarom, kun je, als je graag wilt, investeren in LEGO als dat een interessante niche voor je is. Daarom is het verzamelen van LEGO reuze interessant.

Wat zijn unieke LEGO sets van dit moment?

Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben wij wat onderzoek gedaan naar de meest unieke LEGO sets van dit moment. Het is best interessant om te zien dat er met verschillende thema’s zoveel populariteit gegenereerd wordt. Hieronder geven we een aantal unieke stukken voor je weer:

  1. LEGOLAND inside tour set 2014
  2. Taj Mahal
  3. Han Solo
  4. LEGOLAND Inside tour piper airline 2012
  5. TMTN Antonio’s pizza-rama
  6. Ultimate Collector’s millennium falcon
  7. HC Andersen’s clumsy Hans

Deze LEGO sets hebben allemaal 1 ding gemeen. Namelijk: Veel geld waard zijn! De inside tour set van 2014 heeft namelijk een waarde van 2300 euro. Deze LEGO set is één van de duurste collecties om te verkrijgen. Dat komt omdat de doos zeven minifiguren wat zeldzaam is. Als het je lukt om deze collectie te bemachtigen, weet dan wel dat je flink wat waarde vertegenwoordigd! De Taj Mahal heeft een geschatte waarde van 2500 euro, Han Solo heeft een geschatte waarde van 2700 en ga zo maar door. We adviseren je om alle unieke stukken maar eens te gaan zoeken op het internet. Het zal je versteld doen staan over de waarde van deze zeldzame en unieke LEGO sets.

Unieke LEGO sets - star wars

Hoe begin je met verzamelen?

Als je wilt gaan beginnen met een vorm van beleggen/investeren, dan is het belangrijk dat je jouw niche bepaalt. Stel je voor dat, dat nu LEGO Star Wars blijkt te zijn, dan is het goed om te weten dat die desbetreffende nicht al meer dan 40 jaar bestaat. Er is veel meer op de markt gekomen. Je kunt niet van elk stuk verstand hebben, dus is het zaak dat je op zoek gaat naar mensen die verzamelingen beheren van mensen die zijn gestopt, overleden of andere redenen. Tenminste, dat raden we je aan om te doen als je winstgevendheid wilt hebben. Vervolgens is het goed om te weten dat er online vele kapers op de kust zijn, aangezien er op vele platformen oplichters actief zijn. Kijk daarom goed naar de verkoper zijn of haar gegevens, om vervolgen research te doen naar reviews en/of historie. Zo beperk je de kans voor jezelf om de fout in te gaan. Wil jij beginnen met investeren in LEGO, dan is het goed om te weten dat je zonder budget ook vele malen langzamer kunt inleggen.

Ben jij al bezig met investeren?

Voordat je actie onderneemt en enthousiast gaat investeren, is het belangrijk dat je van jezelf weet dat je eventueel geld kunt verliezen. Ben je meer geïnteresseerd in het combineren van verzamelen en investeren, dan kun je met wat geluk twee dezelfde sets kopen. We kunnen in ieder geval wel stellen dat LEGO in ieder geval razend populair is om meerdere redenen. Of je nu in andere dingen belegt, of juist een LEGO verzamelaar bent, dan is weet je in ieder geval dat waar jij in investeert, rendabel genoeg is om je aandacht in te stoppen. LEGO zal de komende jaren alleen maar stijgen in waarde en in populariteit, aangezien de groepen van verzamelaars met elk jaar steeds groter worden. Dus, zie jij het allemaal al zitten? Dan raden wij het je aan om jezelf goed in te lezen in de wereld van LEGO, zodat je kunt uitgroeien tot een expert in deze unieke niche!


Heb jij ze al in huis?

Verder lezen?

Back to top button