Dagje wegActiviteitenAvontuurGezelligheid

Dit zijn de 4 leukste dingen om te doen in Amsterdam

Ga er lekker op uit in het mooie stadje Amsterdam!

Amsterdam is de stad van gezelligheid, grootste evenementen en prachtige architectuur. Amsterdam is zo groot dat je soms even niet weet wat je moet gaan doen omdat er ontzettend veel dingen te doen zijn. Daarom hebben wij een aantal leuke activiteiten voor je uitgelicht die er voor moeten zorgen dat je te maken krijgt met compleet nieuwe activiteiten. Dit zijn de 4 leukste dingen om te doen in Amsterdam!

Waarom activiteiten bezoeken in Amsterdam?

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. Wat is nou leuker dan om in de hoofdstad van Nederland op avontuur te gaan. Bovendien is er in Amsterdam ontzettend veel te doen, waardoor het super aantrekkelijk is om in Amsterdam op pad te gaan. Denk maar aan de vele musea, geschiedenis en mooie cafés en kroegen. In Amsterdam is alles mogelijk een dat is waarom je in Amsterdam je dag vol zou moeten plannen.

1. NDSM

NDSM Amsterdam
NDSM Amsterdam – Bron: bmb.nl

Ben jij een liefhebber van creativiteit, kunstwerken en graffiti, dan is NDSM the spot voor jou! Het is een ruig en creatief gebied waar je meer dan 400 kunstenaars hun werken ziet tentoonstellen. Het is een iconisch gebied aan het IJ in Amsterdam.

Bij NDSM zijn er altijd wel culturele, maar ook artistieke evenementen te bezoeken die er voor moeten zorgen dat jouw verblijf keer op keer magisch blijft. NDSM is the spot om met jouw vrienden en/of familie heen te gaan om je te laten verwonderen door de vele creatieve creaties die er te bezoeken zijn bij NDSM.

NDSM is een magische plek dat je echt een keer gezien moet hebben in Amsterdam! NDSM is een community voor creatievelingen door creatievelingen.

2. Bodyworlds

Body worlds Amsterdam
Bodyworlds Amsterdam – Bron: iamsterdam.com

Het menselijk lichaam is razend interessant. Bodyworlds is een museum waar je een reis maakt door het menselijk lichaam! Bodyworlds is één van de meest populaire attracties in Amsterdam waar je jezelf kunt vermaken. Je leert ontzettend veel over je eigen lichaam, omdat je met geconserveerde mensen precies ziet hoe functies werken.

Het is een bijzondere manier van je eigen lichaam ontdekken. Met vele voorbeelden, spectaculaire tentoonstellingen en mooie kamers is Bodyworlds zeker aan te raden. Als je niet tegen het menselijk lichaam kan, en dan met name opgezette mensen, dan is het wellicht handig om er nog even mee te wachten. Maar wij kunnen je verzekeren dat je niks bloederigs of engs ziet! Het is ontzettend leerzaam en leuk!

Bodyworlds kun je vinden in hartje Amsterdam. Damrak om precies zijn. Naast geconserveerde lichamen kun je ook dieren bekijken. De anatomie van mensen, dieren en reptielen worden op een bijzondere manier tentoongesteld, met verschillende houdingen en vormen van informatie.

3. De Foodhallen

De Foodhallen Amsterdam
De Foodhallen Amsterdam – Bron: amsterdamsights.com

De foodhallen kennen we allemaal wel, toch? Lekker eten, nieuwe culturen uitproberen en rondsnuffelen bij de vele tentjes. Het is een gezellige plaats met vele eettentjes, leuke muziek en een plaats waar je per seizoen altijd kunt genieten van de decoratie.

De Foodhallen brengt altijd een unieke ervaring met zich mee. Het is een plek waar je altijd terecht kunt voor een snelle slik, of uitgebreid diner. De foodhallen zijn 7 dagen per week open, dus het is juist een kwestie van goed plannen en genieten van al het lekkers wat er te halen valt. Met meer dan 20 verschillende keukens en Michelin ster gewonnen ketens, kun je zeker je dagje volmaken.

Naast het genieten van de ambiance, de mensen en het eten kun je ook inspiratie op doen met de vele streetfood combinaties die verkocht worden. Vele mensen komen er graag om inspiratie op te doen voor thuis. De foodhallen kun je in Amsterdam-West vinden.

4. Geiten knuffelen

geitenboerderij Ridammerhoeve Amsterdam
Geitenboerderij Ridammerhoeve Amsterdam – Bron: amsterdamsebos.nl

Ja, je lees het goed! In Amsterdam, bij het Amsterdamse bos kun je bij geitenboerderij Ridammerhoeve terecht om met geiten, kippen, varkens, paarden en koeien te knuffelen. Je kunt er diverse workshops vinden zoals het maken van kaas of andere bijzondere dingen. Maar, om niet te vergeten kun je in het weekend meedoen aan geiten yoga!

Geitenyoga… nu denk je misschien:” Wat moet ik mij daarbij voorstellen?” Maar het is een unieke manier om tot rust te komen met die kleine lieve diertjes. Je volgt in principe een unieke manier van yoga, waarbij het knuffelen van geiten een essentieel onderdeel is.

Bezoek de stallen met een lekkere cappuccino, of doe mee met geitenyoga! Het kan zo gek als je wil, het is een leuke plek om met je familie of vrienden een middagje te vertoeven. Een leuke manier om een boerderij te bezoeken doe je natuurlijk bij Ridammerhoeve!

Leuke dingen om te doen in Amsterdam

De grachten van Amsterdam
De grachten van Amsterdam

Om leuke dingen te doen in Amsterdam hoef je je natuurlijk niet te vervelen. Vrijwel de stad Amsterdam is een bron van leven waar je altijd wel wat te beleven hebt. Leuke dingen doen in Amsterdam is daarom ook geen probleem. Het is juist het uitkiezen van een activiteit wat voor velen soms lastig kan zijn. Daarom is het rondlopen in de stad een garantie voor inspiratie als je op internet geen leuke dingen kunt vinden die aansluiten op jouw interessegebied. Maar, hoe dan ook, Leuke dingen doen in Amsterdam is zeker geen straf! Lekker op avontuur gaan en genieten van de tijd die je daar spendeert.

Dit waren de 4 leukste dingen om te doen in Amsterdam

Ja, dat was het alweer. Hier hebben we 4 unieke activiteiten uitgelicht die je met je vrienden of familie kunt doen. Wat wij vooral grappig vinden is het participeren aan geitenyoga. We hadden niet gedacht dat het een hilarische manier van tot rust komen is. Wij hopen je in ieder geval wat inspiratie te hebben gegeven om een leuke dag te gaan hebben in Amsterdam. Lees al het bovenstaande nog eens door. Veel plezier met uitkiezen!

Verder lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button