Bedrijven in de buurtAvondje op stapDagje wegGezelligheidLifestyle

De top 10 leukste cafés/kroegen in Breda

Vind hier het beste en leukste café van Breda!

Breda is een erg leuke stad om naartoe te gaan. Dat heeft te maken met het feit dat Breda een erg bourgondische stad is. Gezelligheid kent geen tijd en al helemaal niet in deze stad. Daarom is het goed om te weten naar welke cafés/kroegen je kunt, zodat je direct weet waar je naartoe moet gaan. Vandaar dat we de top 10 leukste cafés/kroegen in Breda voor je hebben uitgelicht.

Cafés & kroegen in Breda

Breda is een grote en gezellige stad in het zuiden van Nederland. Het is de provincie waar de Efteling is geboren, waar de Ginnekoeken zijn bedacht en de stad waar jij binnenkort een lekker terrasje pakt. Omdat het een grote stad is, zijn er talloze cafés en kroegen die je kunt gaan bezoeken. Voor een ieder is er wel wat wils. Dat is het mooie van lopen in een grote stad. Het bourgondisch leven loopt altijd lekker door.

Onderstaand kun je meer informatie vinden over de top 10 leukste cafés/kroegen in Breda, waardoor het voor jou belangrijk is om simpelweg te lezen wat het beste is voor jou. Tevens is het leuk om kennis te maken met de bourgondische levenscultuur uit deze provincie, waarbij het proberen van echte delicatessen uit deze streek centraal staat. Ben je benieuwd naar waar je goed kunt zitten, dan is het je aan te raden onderstaand goed door te nemen.

De top 10 Bredase cafés en kroegen:Dok 19 breda
Dok 19 Breda

Rating: 4 out of 5.

4.0/5.0 613+ Google-reviews

Dok 19 Breda

Haven 19, 4811 WL Breda

Dok 19 is de plek waar je naartoe gaat voor je favoriete hiphop en R&B nummers. Het is een gezellig café wat vooral s’avonds heel druk is. Het zit gelegen aan de haven en is een echte ontmoetingspek voor velen. Dok 19 is dan ook erg gewaardeerd door de inwoners van Breda. De sfeer is namelijk altijd erg opgetogen en gezellig.

De bediening draagt ook erg bij aan de beleving. Iedereen helpt je met de grootste glimlach. Naast de sfeer en de gezelligheid is de locatie van Dok 19 ook erg mooi. Je zit aan het water en kunt dus uitkijken op het mooie Breda met mooi weer. Naast het krijgen van lekker drinken kun je hier ook prima eten. Kortom: Ben je op zoek naar een authentieke plek waarbij goede muziek, eten en drinken een vereiste is, dan moet je naar Dok 19. .


Café de Bommel
Café de Bommel

Rating: 4 out of 5.

4.0/5.0 634+ Google-reviews

Café de Bommel

Halstraat 1, 4811 HV Breda

Café de Bommel is een populaire plek om naartoe toe gaan. De gasten zijn altijd erg gemixt waardoor het toegankelijk is voor vrijwel iedereen. Het is een echt sociaal Breda’s café waar je makkelijk in contact komt met anderen. Tevens kun je genieten van de authentieke ambiance die dit café heeft. Desondanks kunnen jong en oud zich prima vermaken bij café de Bommel.

Velen noemen het ook wel de gezelligste kroeg van Breda. Je moet er een keer geweest zijn. Daarom is Café Bommel ook zo gewaardeerd door de mensen uit Breda zelf. Café de Bommel kun je vinden aan de Halstraat waardoor je het café makkelijk kunt bereiken.


Café Het Publieke Werken
Café Het Publieke Werken

Rating: 4.5 out of 5.

4.6/5.0 645+ Google-reviews

Café Het Publieke Werken

Sint Annastraat 12, 4811 XK Breda

Het Publieke werken is een fijne plek om naartoe te te gaan. De zaak heeft een fijne ambiance, vriendelijk personeel en beschikt over hoogwaardige kwaliteit in alles wat ze je kunnen geven. Zo kun je voor de beste whiskey’s maar beter naar dit café gaan. Tevens kun je er ook heerlijk eten. Van lekkere borrelhapjes tot aan exclusieve gerechten. Dat is waar café Het Publieke werken bekend om staat.

Ook kun je bij dit café terecht om een feestje te organiseren. Zo heb je alle diensten van dit café voor jezelf en je gasten, maar geniet je wel van optimale kwaliteit. Het is een pareltje dat je in de Sint Annastraat kunt vinden. Dit café is super prijs vriendelijk, maar tegelijkertijd erg goed in verhouding met de kwaliteit. Het Publieke Werken is een grote aanrader.


Café Het Zwarte Schaap
Café Het Zwarte Schaap

Rating: 4 out of 5.

4.0/5.0 71+ Google-reviews

Café Het Zwarte Schaap

 Halstraat 2, 4811 HW Breda

Café Het Zwarte Schaap is een leuke kroeg met goede muziek, heerlijke hapjes en vooral een café met vele leuke dansjes. De zaterdagavond is een ware hit bij dit café. Dat komt mede doordat de meeste mensen dan wel trek hebben in een feestje en daardoor het extra gezellig maken. De gemoedelijke sfeer is wat de kroeg zo gewaardeerd maakt in Breda.

Soms is het er zo gezellig, dat het café te vol is en nieuwe mensen te laat komen aanschuiven. Dat zegt wel iets over de sfeer van het café. Wil je in het weekend lekker uit je plaat gaan, dan is Café het Zwarte Schaap wel echt een aanrader voor jou, je vrienden en familie.


Café Het Stammenke
Café het Stammenke

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 53+ Google-reviews

Café Het Stammeneke

Vismarktstraat 12, 4811 WE Breda

De klassieke feestcafé. Een begrip wat voor velen nog steeds een gouden herinnering kan zijn. Café Het Stammenke is de plek om naartoe te gaan als je zin hebt in een gezellig feestje. De bediening gaat altijd lekker snel en zorgt ervoor dat mensen graag terug komen om hun dorst zo snel mogelijk te lessen. Goede service staat bij dit café centraal.

’t Stammenke is in Breda het eerste waar je aan denkt als je in het weekend veel gezelligheid wilt hebben. Met leuke Nederlandstalige muziek weet je je altijd wel te amuseren. Het Café is naast alle gezelligheid ook goed te bereiken aan de vismarktstraat en heeft daardoor altijd wel aanloop. Café het Stemmeneke is een ware aanrader.


Café de Beyerd
De Beyerd

Rating: 4 out of 5.

4.2/5.0 918+ Google-reviews

De Beyerd

Boschstraat 26, 4811 GH Breda

De Beyerd zit net iets buiten de drukte, maar het is het lopen waard. De Beyerd is namelijk een erg verzorgde, authentieke en nostalgisch café waar je in alle rust kunt gaan zitten. Je kunt genieten van meerdere exclusieve bieren en het eten stelt je nooit teleur. Voor velen is dit het mooiste bruin café in Breda, mede omdat ze ook hun eigen bieren hebben en jou een nieuwe ervaring kunnen geven.

Zowel binnen als buiten ben je voorzien van een mooi uitzicht. Het buitenterras is namelijk erg mooi en is in de warme zomermaanden voorzien van schaduw wat vrijwel niet weggaat, ook als de zon draait. Het personeel staat altijd voor je klaar en ze hebben veel kennis over wat je drinkt en eet. Precies wat je wilt. Daarom is de Beyerd een grote aanrader om te bezoeken.


Barista Café
Barista Café

Rating: 4 out of 5.

4.0/5.0 264+ Google-reviews

Barista Café

Grote Markt 12, 4811 XR Breda

Opstarten met een goede koffie, wie wil dat nou niet? Bij de Barista café kun je optimaal genieten van kwaliteit koffie dat jouw dag gelijk goedmaakt. Als je lekker wilt gaan lunchen met je vrienden en/of familie, dan kun je erg goed zitten bij dit café. Het personeel is erg betrokken met je en luistert graag naar je wensen. Daardoor komen mensen graag ook terug.

Het café is goed bereikbaar wat ervoor zorgt dat je alleen naar de bar toe hoeft te gaan als je in de stad bent. Barista Café is een ervaring die je moet proberen. Tevens kom je binnen in een rustige maar moderne zaak dat het prettig maakt voor jong en oud om er lekker te gaan eten. Precies zoals een Barista Café hoort te zijn in het algemeen. .


Heeren van Breda
Heeren van Breda

Rating: 4 out of 5.

4.0/5.0 165+ Google-reviews

Heeren van Breda

Grote Markt 31, 4811 XP Breda

Ben jij op zoek naar een authentieke donker/bruin café in Breda? Dan is dit je kans. Bij de Heeren van Breda ervaar je dat nostalgische gevoel weer. Je voelt je er direct thuis en dat gevoel merk je bij iedereen. De gemoedelijke sfeer en de lekkere hapjes en drankjes zorgen ervoor dat je op elk moment prima binnen kunt lopen om een gezellige dag te hebben.

De Heeren van Breda kun je vinden op de Grote Markt in de stad. Het personeel van dit café helpt je graag met het verzorgen van heerlijke drankjes, waardoor je een prima avond kunt vertoeven in dit café. Heb je nog nooit een bruin café ervaren, dan is dit je ideale kans.


Café Belgique
Café Belgique

Rating: 4 out of 5.

4.0/5.0 311+ Google-reviews

Café Belgique

Nieuwe Ginnekenstraat 2, 4811 NR Breda

Wat krijg je als je de Bourgondische levensstijl met de Belgische cultuur mengt? Juist! Optimaal plezier. Bij dit café krijg je te maken met een uitgebreid menu kaart waar je bij elk gerecht te maken krijgt met heerlijk eten. Het is de meest plezante Belgische café uit Breda en beschikt over een hele fijne ambiance. De service is van top niveau en je leert de Belgische cultuur ook nog een beetje.

Onze zuiderburen kunnen er namelijk wat van met hun heerlijke gerechten. Zowel binnen als buiten valt er genoeg te beleven. Je kunt met je vrienden en familieleden heerlijk op het terras zitten en de omgeving altijd in de gaten houden. Maar, los daarvan kun je op de Nieuwe Ginnekenstraat altijd genieten van wat mooie uitzichten. Het is zeker zaak om eens langs te gaan!


Het Roode Hert
Het Roode Hert

Rating: 5 out of 5.

4.8/5.0 177+ Google-reviews

Het Roode Hert

 Haagsemarkt 34, 4813 BB Breda

Op de Haagsemarkt kun je het Roode Hert vinden. Een voormalig herberg en hotel waar je vroeger terecht kwam om goed opgevangen te worden terwijl je op reis was. Inmiddels is Het Roode Hert een uitstekend café om te bezoeken. Het Roode Hert is de leidraad van nostalgie en authentiekheid. Dat is wat je ook terug ziet in het Café.

De locatie van Het Roode Hert zorgt ervoor dat je met veel plezier binnen en buiten eet, aangezien de omgeving van de Haagsemarkt erg mooi is. Ook komen er leuke bands van tijd tot tijd optreden. Zo kun je verschillende genres ontdekken, maar wel dat het binnen de sfeer van het café past. Dat is het leuke van Het Roode hert, je beleeft elke keer wat nieuws.


De stad Breda

De top 10 leukste cafés/kroegen in Breda

Breda is een prachtige historische stad waar je kunt genieten van de monumenten, lekkere streekgerechten en de fijne sfeer. Ook is Breda een heerlijke stad om in te winkelen aangezien er een flink gevulde winkelstraat voor iedereen klaar staat. Je kunt er uren lang shoppen, kennis maken met de leukste unieke winkeltjes en afkoelen bij de leukste cafés. Breda is een erg gezellige en levendige stad om naartoe te gaan.

Breda is beroemd om zijn eeuwenoude geschiedenis. Denk maar aan gebouwen zoals de Grote kerk, Het Begijnhof en het kasteel van Breda. Allemaal unieke monumenten met hun eigen verhaal. Iets wat je zeker moet ontdekken als je in Breda bent. Daarom is het maar al te goed voor jou dat je Breda bezoekt, want er zijn onwijs veel verhalen en ontdekkingen die je nog moet opdoen. Dus, ben je benieuwd naar de stad, dan is het zaak dat je er snel naartoe gaat!

Terrasje pakken Breda

Breda heeft meerdere leuken cafés en kroegen waar je naartoe kunt gaan om te genieten van een heerlijk terrasje. In de bovenstaande lijst kun je dus ook meerdere parels vinden waar je naartoe kunt gaan om te genieten van een unieke beleving, service en goed eten. Dat is natuurlijk wat erg belangrijk is als je een terrasje wilt gaan pakken. Tevens kun je kennismaken met unieke eigen producten van diverse cafés of kroegen. De tofste cafés/kroegen in bedra vind je hier.

Kroegentocht Breda

In Breda zijn er meer dan genoeg gezellige kroegen waar je naartoe kunt gaan. Zo kun je een eigen kroegentocht organiseren door onze lijst door te nemen. Zo kun je met je vrienden en familie wat leuks bedenken en toch genieten van de vele speciale biersoorten die er in Breda te vinden zijn. Dat is het toffe van Breda en de bourgondische sfeer. Als je al kennis hebt gemaakt met de Brabantse gezelligheid, dan is dat nog maar het topje van de ijsberg.


Beste cafés/kroegen Breda

Zoals je nu wel hebt gelezen hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Breda voor je uitgelicht. Voor iedereen is er wat wils. Wij hopen jou goed geholpen te kunnen helpen bij het vinden van een café die bij jou past. Probeer één van deze lijst en kijk of die café/kroeg voor jou de beste café/kroeg in Breda is.

De top 10 leukste cafés/kroegen in Breda
Nederland, Breda, terras en uitzicht op de toren van Breda

Vind het café/kroeg in Breda die het best bij jou past

Niet iedereen houdt van dezelfde muziek, kaart of ambiance. Lees onze lijst daarom goed door en kijk daar of het vinden van een goede café of kroeg in lijn staat met jouw eisen en wensen. Alleen dan vind je de leukste café voor jezelf. We vinden het belangrijk dat je jouw keuze altijd baseert op de type café of kroeg waarin je denkt bij te passen. Doe je dat niet, dan kun je met te veel verwachtingen ergens naartoe gaan en dus je niet op je plek voelen. Daarom hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Breda voor je uitgelicht.

Verder lezen?

Back to top button