Wooninspiratie

Dit zijn de voordelen van elektrische rolgordijnen

Ben je op zoek naar nieuwe raambekleding en wil je het liefst voor een slimme optie gaan? Dan zijn elektrische rolgordijnen ideaal voor jou. Ze hebben enorm veel voordelen ten opzichte van manuele gordijnen en rolgordijnen en ze zijn makkelijk te bedienen. Je zult er nooit meer last van hebben dat je vergeet jouw gordijnen open of dicht te doen voordat je ‘s ochtends thuis weggaat, want je kunt ze gewoon op een timer instellen. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van elektrische rolgordijnen!

De voordelen van elektrische rolgordijnen 

Met elektrische rolgordijnen kun jij jouw leven een stuk eenvoudiger maken. Ze zijn in allerlei vormen verkrijgbaar, van simpele rolgordijnen tot elektrische plisségordijnen met een luxe uitstraling. Dit zijn de belangrijkste voordelen en eigenschappen van elektrische gordijnen:

  • Ze beschikken over een stille en onzichtbare motor 
  • Je kunt meerdere rolgordijnen tegelijkertijd bedienen 
  • Je kunt ze makkelijk bedienen met een tablet, smartphone of bijgeleverde afstandsbediening 
  • Ze zijn veilig voor kinderen, aangezien er geen trekkoorden aan zitten 
  • Ze zijn perfect voor het filteren van licht en zorgen voor privacy 
  • Je kunt een voorgeprogrammeerde sfeer instellen 
  • Je kunt ze ook bedienen als je niet thuis bent 
  • De batterijen gaan erg lang mee 

Wil je graag een smart home om je leven gemakkelijker te maken en meer comfort te geven? Dan zijn elektrische rolgordijnen de perfecte toevoeging. 

Waar koop je elektrische rolgordijnen?

Als je van plan bent om elektrische rolgordijnen aan te schaffen, raden we je aan dit te doen bij een specialist, zoals Smartblinds. Zo ben je altijd verzekerd van hoge kwaliteit en kun je ook advies vragen indien nodig. Je kunt kiezen tussen elektrische rolgordijnen van verschillende stoffen en in diverse kleuren. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende, isolerende, lichtdoorlatende, semi-transparante en duo stof. Je kunt jouw elektrische rolgordijnen dus altijd aanpassen op de rest van het interieur en je kunt ze zelfs stylen per ruimte als je dat graag wil. Bij een specialist heb je altijd de keuze uit een groot assortiment aan rolgordijnen!

Welke soort motor?

Er zijn twee soorten motoren waar je uit kunt kiezen: een motor aangesloten op netstroom en een motor op batterij. Het voordeel van een motor op batterij is dat deze niet zichtbaar is, een motor op netstroom is dat vaak wel, aangezien hij aangesloten moet zijn op een stopcontact. Een motor op batterij is wel wat duurder dan een motor die moet worden aangesloten op netstroom, maar het scheelt je wel een hoop werk, aangezien je geen bedrading weg hoeft te werken. Dankzij de ingebouwde motor kun je de rolgordijnen ook op afstand bedienen, bijvoorbeeld wanneer je vergeten bent ze open of dicht te doen als je op je werk bent.

Verder lezen?

Back to top button