LifestyleGezin

Hulp bij het uitzoeken van de juiste uitvaartverzekering

Er zijn verzekeringen die nog wel eens vergeten worden, zo ook de uitvaartverzekering. Niet zo gek, want het is dan ook niet echt een onderwerp waar je graag lang bij stilstaat. Toch is het wel verstandig om er een af te sluiten. Hoewel een uitvaartverzekering in Nederland niet verplicht is, kun je er wel een afsluiten op het moment dat je achttien wordt. Sta jij op het punt om je te oriënteren op uitvaartverzekeringen? Dit artikel helpt je op weg met het maken van je keuze.

Voor jezelf en je nabestaanden

Het afsluiten van een uitvaartverzekering zal ervoor zorgen dat jij je nabestaanden met een gerust hart achterlaat. Door zo’n verzekering af te sluiten zorg je er namelijk voor dat zij niet met hoge uitvaartkosten komen te zitten. Daarbij komt dat je met een uitvaartverzekering er ook voor kunt zorgen dat je dierbaren worden bijgestaan in deze moeilijke periode. Zij krijgen dan vanuit de uitvaartverzekeraar of de uitvaartonderneming begeleiding bij het regelen van de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken. 

Zo vroeg mogelijk

Het beste kun je zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering afsluiten. Mocht er dan plotseling iets met je gebeuren dan ben je er in ieder geval zeker van dat jouw familie niet met de kosten voor je uitvaart komt te zitten. Daarom is het in Nederland mogelijk om meteen wanneer je volwassen wordt een uitvaartverzekering af te sluiten. Daarnaast kun je op die manier de kosten spreiden omdat je gedurende je leven maandelijks premie betaalt voor je uitvaartverzekering.

Natura, Kapitaal of Koopsom

Je kunt een uitvaartverzekering kiezen die helemaal bij jou en je wensen past. Zo heb je een verzekering waarbij je dierbaren de optimale begeleiding krijgen, maar ook een variant waar je alleen een bepaald bedrag verzekert. Hieronder lees je meer over de drie uitvaartverzekeringen die in Nederland het meest worden afgesloten. 

1. Naturaverzekering

Wil je dat je nabestaanden zoveel mogelijk worden bijgestaan tijdens het regelen van de uitvaart? Dan kies je het beste voor een Naturaverzekering. In dit geval betaal je gedurende je leven premie zodat jouw nabestaanden na jouw overlijden (een deel van) je uitvaart kunnen betalen én daarbij de gewenste begeleiding krijgen.

2. Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering betaal je niet voor bepaalde diensten, maar verzeker je een geldbedrag dat vrijkomt op het moment dat je overlijdt. Dit bedrag kunnen je nabestaanden vervolgens gebruiken voor de uitvaart. Deze verzekering laat je dierbaren meer vrij; ze kunnen bijvoorbeeld ook zelf een uitvaartonderneming uitkiezen of het geld gebruiken wanneer je in het buitenland begraven wil worden.

3. Koopsomverzekering

Ook bij de koopsomverzekering verzeker je een bepaald bedrag om je uitvaart te vergoeden. Bij deze verzekering is het – net als bij de Kapitaalverzekering – wel goed om te weten dat het bedrag alleen gebruikt kan worden voor uitvaartkosten en dat deze vorm alleen geschikt is voor mensen die in een keer een groot bedrag kunnen missen. 

Ben je benieuwd wat een uitvaartverzekering kost? Win dan eens informatie in bij een uitvaartverzekeraar en laat de kosten van jouw gewenste uitvaart berekenen.

Verder lezen?

Back to top button