Huis & TuinKlussen

Waar moet je om denken bij het kopen van een nieuwe badkamer.

Op het moment dat je een huis hebt gekocht en er flink in wilt verbouwen, is het handig om bepaalde zaken van tevoren te weten. Ook als je al een tijdje dezelfde badkamer hebt en eens wat anders wilt. Maar waar moet je om denken bij het kopen van een nieuwe badkamer? 

Het kopen van een nieuwe badkamer

Het kopen van een nieuwe badkamer is natuurlijk hartstikke leuk en spannend. Maar voor je spontaan je portemonnee trekt, is het belangrijk om te kijken naar het grotere financiële plaatje. Controleer eerst de badkamer kosten voordat je jezelf blind staart op het fysieke beeld. Er zijn namelijk een aantal verschillende factoren die bijdragen aan de kosten van een nieuwe badkamer. De factoren die bijdragen aan de kosten zijn:

  • De grootte van de ruimte
  • Kosten voor de tegels
  • Het type sanitair
  • Montage kosten

De grootte van de ruimte is van invloed op de prijs omdat de ruimte leidend is voor de hoeveelheid materialen die je nodig hebt, maar ook hoe snel je een badkamer erin kan zetten. Je kunt namelijk sneller een badkamer leggen op het moment dat er meer ruimte is, dan wanneer het een meer compacte badkamer is. De tegels die je erbij kiest hebben namelijk invloed op de prijs. Heb je een grote badkamer? Dan heb je ook grotere tegels nodig. Ook waar de tegel van gemaakt is, draagt bij aan de prijs. 

Het type sanitair

De wensen die je hebt voor je sanitair zijn erg bepalend voor het totale kostenplaatje. Kies je voor A-merken, dan is het een keuze die je heel bewust maakt om wat duurder uit te zijn. Maak van tevoren een begroting als je weet wat voor type badkamer je wilt gaan hebben. Dan kan het makkelijker zijn om spullen uit te kiezen voor je nieuwe badkamer. Daarom is het erg van belang om te weten wat voor type sanitair je wilt gaan hebben. Als dat allemaal helder is, dan is het goed om te weten wat voor montage kosten je gaat hebben. 

De kosten voor het monteren van een badkamer kunnen we niet bij voorbaat zeggen, aangezien dat verschilt per project. Je moet namelijk kijken of jouw badkamer compleet nieuw wordt gekocht, of het juist gaat om een renovatie, of compleet iets anders. Wanneer je gewoon montage wilt bewerkstelligen voor nieuwe sanitaire producten op de huidige plaatsen die je vrij hebt. Kijk daarom goed naar de verschillen in prijs als het gaat om de verschillende kosten van de montage. 

Wat is de balans?

Aan het einde van de rit is het belangrijk om te weten wat de balans is die je hebt opgemaakt. Wat voor type badkamer wil je nu eigenlijk echt hebben en wat zijn essentiële factoren voor jou. Als alles budget technisch alles klopt, dan is het zaak dat je zo snel mogelijk jouw droombadkamer gaat halen. Wees je wel van bewust dat je ook op lange termijn moet denken. Koop je goedkope tegels, dan is de kans groot dat je ook sneller nieuwe tegels moet gaan halen. Of sterker nog, last krijgt van andere beschadigingen. Vraag jezelf dus altijd aan het einde van de rit af: Wat is de balans? 

Verder lezen?

Back to top button