TuinHuis & TuinTuinartikelen

Is een schaduwdoek ook handig als je met minder zonnig weer buiten wilt zitten?

Het is altijd fijn om onder de juiste voorzieningen te genieten van een heerlijk terrasje. Maar, de kans is groot dat er niet altijd mooi zonnig weer is. Er zijn verschillende soorten hulpmiddelen die je kunnen helpen om ervoor te zorgen dat je droog buiten kan blijven zitten, maar vandaag behandelen wij de schaduwdoek. 

Wat is een schaduwdoek?

Een schaduwdoek is een doek die je kunt aanschaffen waarmee je ervoor kan zorgen dat je beschermt bent tegen de  UV-straling van de zon. Bovendien blijf je lekker koel en heb je geen last een felle zon die op je hoofd blijft schijnen. Een schaduwdoek is in de meeste gevallen ook een goedkoper alternatief om aan te schaffen. Vergeleken met andere zonwerende producten is het daarom heel aantrekkelijk om te kijken naar een schaduwdoek. Ook zijn er twee verschillende soorten schaduwdoeken: Waterdoorlatend en een waterdichte schaduwdoek

Wat zijn de verschillen? 

waterdoorlatend: Een waterdoorlatend schaduwdoek is stevig en heeft een open structuur. Dit zorgt ervoor dat het water doorgelaten wordt. Kanttekening is wel dat als er een flinke hoosbui op komst is, de schaduwdoek er niet tegen bestand is. Verder als het regent beschermt het doek wel, alleen kan de naam: “waterdoorlatend” voor verwarring zorgen. Ook ben je minder goed beschermt tegen UV-straling. 

Waterdicht:  Een waterdicht schaduwdoek heeft een dichtere weefselstructuur. Een dichtere weefselstructuur zorgt voor een betere bescherming tegen UV-straling. Ook is het doek goed beschermt en bestand tegen hevige regen. Omdat het dus een betere dichtheid heeft dan een waterdoorlatende schaduwdoek, is de waterdichte doek bestand tegen harde windstoten en blijft het product precies zoals je wilt. 

Verschillende ontwerpen schaduwdoeken

Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar als het gaat om schaduwdoeken. Zo heb je keus uit een beweegbaar waterdicht schaduwdoek wilt gebruiken. Daarnaast kun je een schaduwdoek op maat maken, waardoor je een geheel persoonlijke schaduwdoek ontwerpt dat precies aansluit op de eigen wensen. Denk aan afmeting, kleur en vorm. De verschillende ontwerpen bestaan uit: Een driehoek, rechthoek of vierkant. Afhankelijk van de indeling waar het schaduwdoek geplaatst moet worden, is het goed om te kijken welk ontwerp het best bij je past. 

De functie van verschillende ontwerpen

Een driehoek schaduwdoek is naast functioneel zijn ook belangrijk voor het oog. Het brengt net wat meer detail in de omgeving en draagt dus bij aan alle decoratie in je tuin en/of terras. Je creëert een speelse omgeving waarbij jezelf, je gezin en gasten kunnen relaxen onder een uniek doek. Ook kun je spelen met een driehoek schaduwdoek wat inhoud dat je het op verschillende manieren kan monteren, maar ook dat je twee driehoekige schaduwdoeken aan elkaar kan monteren op 90 graden. Dan heb je een uniek ontwerp gemaakt in combinatie met optimale bescherming.

schaduwdoek

Een rechthoekige schaduwdoek geeft jou net meer keus om te bepalen wat voor doek het best bij jou in de tuin staat. Het één maakt het niet beter dan de ander, maar de vorm van het doek is aangepast op een andere soort type tuin of omgeving. De functionaliteit van het doek blijft hetzelfde, maar met de optie van een rechthoekige schaduwdoek kun je zelf beslissen wat beter in je tuin en/of omgeving staat. Het mooie van de verschillende ontwerpen is dan ook dat je zelf kan kiezen of je het doek waterdicht of doorlatend wel hebben. 

Een vierkante schaduwdoek zorgt ervoor dat je heel wat oppervlakte kan bedekken met het doek. Afhankelijk van welk materiaal je koopt, is het gezegd dat een vierkante schaduwdoek vrijwel meerdere seizoenen gewoon buiten kan blijven hangen zonder dat het impact heeft op de kwaliteit van het schaduwdoek. Verder blijft de functionaliteit van het doek exact hetzelfde als de andere modellen en heb je op ontwerp gebied meerdere opties.


Bron: https://www.schaduwdoeken.nl/ 


 

Verder lezen?

Back to top button