BordspelletjesGames & spelletjesGezelligheidGezin

De top 6 leukste bordspelletjes voor de hele familie

Gezelligheid, avontuur en onderlinge competitie met de leukste bordspelletjes!

Laten we even eerlijk zijn, wie houdt er nou niet van leuke bordspelletjes voor de hele familie? Gezelligheid, avontuur en onderlinge competitie zorgt voor de leukste momenten en bezigheden samen. Wij gingen opzoek naar de leukste! En.. je vindt ze hier!

Bordspelletjes voor de hele familie

Tijd doorbrengen samen met het gezin of de hele familie is belangrijk voor de onderlinge band. Met een leuk bordspel kan je soms de hele avond druk zijn. Een hoop lol, dat is het belangrijkste. Maar welke spellen zijn nou de leukste bordspelletjes voor de hele familie?

Top 6 leukste bordspelletjes voor met de familie

Er zijn veel soorten bordspelletjes te krijgen. Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben de top 6 leukste bordspelletjes voor de hele familie op een rijtje gezet.

1. Ticket to Ride Europe - Bordspel

1. Ticket to Ride Europe – Bordspel

Leeftijd: 8+ | 2 tot 5 spelers | 60 minuten

Met Ticket to Ride Europe reis je met je eigen treinen door heel Europa. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken?

In Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt, mag je verbindingen tussen steden beginnen te claimen. Heb jij aan het eind van het spel het grootste treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar.

Dit populaire bordspel is vrij eenvoudig onder de knie te krijgen. Het is een spel met diverse onvoorziene plotwendingen, zodat de uiteindelijke winnaar tot op het laatst onbekend blijft. Zo houd je de spanning en plezier er voor het hele gezin in.

2. 30 Seconds Herziene Editie - Bordspel

2. 30 Seconds Herziene Editie – Bordspel

Leeftijd: 12+ | 3 tot 20 spelers | 30 minuten

30 Seconds is een hilarisch en zenuwslopend gezelschapsspel om met de hele familie te spelen. Het is de bedoeling dat je de woorden op het kaartje zo snel mogelijk uitbeeld, omschrijft of tekent in 30 seconden.

Je speelt in teams. Een persoon van het team moet omschrijven en de anderen moeten raden. Hoe meer er wordt geraden, des te meer velden je naar voren mag op het bord. Het team wat als eerst bij de finish is wint!

Deze herziene editie van 30 Seconds bevat moderne begrippen, waardoor iedereen kan meedoen aan dit spectaculair bordspel voor teams! Fantastisch voor grote gezelschappen, voor in de pauze met collega’s of op feestjes en partijen.

3. De Zoektocht naar El Dordado - Bordspel

3. De Zoektocht naar El Dordado – Bordspel

Leeftijd: 10+ | 2 tot 4 spelers | 40 minuten

El Dardado is een leuke bordspel voor het gezin. Je gaat opzoek naar de mysterieuze gouden stad. Tijdens dit avontuur zul je veel kolkende rivieren, dichtbegroeide regenwouden en onbekende stammen tegenkomen. De speler die als eerste El Dordado bereikt wint!

Ga jij voor goud? Word expeditieleider en race door de dichtbegroeide jungle op zoek naar El Dorado. De vlotste schatzoeker weet zijn hand met de juiste kaarten te vullen en het beste parcours af te leggen om als eerste de gouden stad te bereiken. Zowel de ervaren als beginnende goudzoeker kan met de juiste tactiek en uitrusting de andere expedities voorblijven en alle rijkdom voor zichzelf claimen.

4. Mens Erger Je Niet! - Bordspel

4. Mens Erger Je Niet! – Bordspel

Leeftijd: 6+ | 2 tot 6 spelers | 30 minuten

Mens Erger Je Niet! Een van de populairste en oudste Nederlandse bordspellen. Geschikt voor een gezellige spelletjesavonden of regenachtige zondagmiddagen met de familie.

Bij dit spel heeft iedere speler vier pionnen die een hele ronde over het bord moeten om veilig op de thuishonken te bereiken. Eenmaal daar kan een pion niet meer worden verzet. De eerste speler die alle pionnen in de thuishonk heeft wint!

5. Monopoly Classic Nederland - Bordspel

5. Monopoly Classic Nederland – Bordspel

Leeftijd: 8+ | 2 tot 6 spelers | 60 minuten

Monopoly, een van de bekendste en leukste vastgoedspellen. Dit bordspel is voor echte onderhandelaar! Door te kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen is het doel om ultieme rijkdom te behalen.

Om te winnen is tactiek en een beetje gelukt de belangrijkste factor. Het doel van het spel is om groot te worden door straten te komen en daar huizen en hotels op te bouwen.

Koop jij binnenkort de Domtoren in Utrecht of het Coolsingel in Rotterdam?

6. Keezenspel - Bordspel

6. Keezenspel – Bordspel

Leeftijd: 6+ | 2 tot 6 spelers | 45 minuten

Keezen is een echt Hollands bordspel. Het spel zorgt voor veel gezelligheid en is zeer geschikt om te spelen met het gezin. Keezenspel is een combinatie tussen pesten en Mens Erger Je Niet.

De spelkaart die je opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Zorg dat je je pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat je tegenspelers hetzelfde doel bereiken! Het spel kan gespeeld worden op twee kanten van het bord. De ene kant is voor maximaal 4 spelers en de andere voor maximaal 6.

Het spel kan tot het laatste moment spannend blijven. Iemand die bijna binnen is kan afgaan doordat een medespeler op dezelfde plek terecht komt. Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

Verder lezen?

Back to top button