Kantoorartikelen

Hoe vind je de printer die bij jou past? 3 tips

Welke printer past bij mij? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt. Printers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Bijna iedereen heeft er wel één in huis staan. Het kiezen van een printer is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. De merknamen en onbekende termen vliegen je om de oren. Het aanbod is dusdanig groot dat je hier eenvoudig overweldigd door raakt. Kies je voor een brother printer of ga je toch voor HP? Wat is nu de beste keuze? 

Het is belangrijk om te onthouden dat er tegenwoordig eigenlijk geen slechte printers meer zijn. Natuurlijk zal de ene printer over meer functies beschikken dan de andere. Ook zijn er kwaliteitsverschillen. Wat de beste keuze is, is echter per persoon en situatie verschillend. Je vindt de juiste printer dus enkel wanneer je voor jezelf op een rijtje kan zetten wat nodig is. Maar hoe bepaal je dit? Hoe vind je de printer die bij jou past? In dit artikel geven we drie tips om je op weg te helpen. 

1. Hoeveel print je ongeveer? 

Hoewel de meeste mensen tegenwoordig wel een printer in huis hebben, is het printgedrag natuurlijk voor iedereen anders. De ene print ongelooflijk veel, terwijl de ander maandelijks maar aan een handvol afdrukken komt. Daarom is het belangrijk om jezelf eerst af te vragen hoe vaak de printer gebruikt gaat worden. Dit maakt immers een groot verschil in welke printer je nodig hebt. 

Print je relatief weinig? Dan is een simpele printer met cartridges de beste keuze. Ben je iemand die veel print? Bijvoorbeeld omdat dit ook voor je werk nodig is? Dan is een hp laserprinter weer een goed idee. Een laserprinter print niet alleen heel sneller, maar is bij grote hoeveelheden ook voordeliger. Let op: het kan wel weer duurder worden als je te weinig print, dus denk hier goed over na. 

2. Draadloos? 

Vroeger zagen we nog maar weinig laptops. De meeste mensen hadden een bureau met desktop computer in huis . De printer werd standaard aan de computer verbonden met een kabeltje. Inmiddels gebruiken we echter steeds vaker draagbare apparaten. Denk aan een laptop, maar ook een tablet en zelfs de smartphone. Als je even snel iets wilt printen, dan wil je niet eerst de printer aansluiten. Bij sommige apparaten is dat zelfs niet mogelijk. Daardoor zijn draadloze printers zo populair. Deze printers kunnen op een centrale plek in huis worden geplaatst en je krijgt hier eenvoudig toegang tot met een wifi-verbinding. Wel zo makkelijk! 

3. Extra functies? 

Printers zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je hebt zeer simpele, maar ook printers met allerlei extra functies. Het bekendste voorbeeld is toch wel de all-in-one printer. Met deze printer is het zelfs mogelijk om te faxen en te kopiëren. Zo heb je maar één apparaat nodig. Denk daarnaast ook aan functies als dubbelzijdig printen of het printen in A3 formaat. Wat je precies nodig hebt, is volledig afhankelijk van wat je wel of juist niet gebruikt. 

Verder lezen?

Back to top button