OndernemenBusinessOntwikkelingPersoonlijke ontwikkeling

Tips voor het starten van een bakkerswinkel

Bakkerswinkel starten? Lees deze tips!

Het klinkt als een prachtige droom: een eigen bakkerswinkel openen. Is dit jouw plan? Wat een mooi vooruitzicht! Je gaat een heleboel mensen blij maken met versgebakken lekkernijen. Vergeet echter niet dat het ook behoorlijk wat werk is om een eigen winkel te runnen. Met déze zaken kun je in ieder geval alvast rekening houden.

Betaalautomaat kiezen

Denk na over een betaalsysteem in je winkel. Wil je bijvoorbeeld dat mensen zowel met contant geld als met pin kunnen betalen, of kies je zelfs voor een modern pin only-concept? Het is helemaal aan jou! Een goed betaalautomaat is in ieder geval noodzakelijk, waarmee klanten snel, veilig en eenvoudig kunnen afrekenen. Het goede nieuws is: een kwalitatief betaalautomaat is er ook gewoon te vinden voor de startende ondernemer! Van mobiele betaalautomaten tot toonbank betaalautomaten: er zijn verschillende opties om uit te kiezen. Ga na wat jij het meest praktisch vindt.

Webshop maken

Verkoop gaat vandaag de dag allang niet meer enkel via de fysieke winkel. Je hebt er baat bij om ook een webshop te maken! Hoewel je de basis kunt leggen bij de fysieke winkel, kun je een webshop gebruiken als een aanvullend verkooppunt. Bied hier bijvoorbeeld bijzondere, grootschalige producten aan, zoals jubileumtaarten. Je kunt hier wellicht een bezorgservice voor inrichten, zodat klanten de taart niet zelf hoeven op te halen. Een stukje service. Ook een idee: laat vaste klanten online alvast een bestelling plaatsen en betalen, zodat ze het in de winkel nog enkel in hoeven te pakken. Het maakt dat iedereen tijd kan besparen! Richt hiervoor een handige checkout in, waarmee de online aankopen kunnen worden voltooid.

Bedrijf registreren

Je kunt niet zomaar een winkel openen. Je moet je bakkerij vooraf registreren, bij onder andere de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Kamer van Koophandel. Pas hierna kun je officieel van start met je bakkerswinkel.

Geschikte locatie vinden

Je wilt je brood verkopen vanuit een goede locatie. Het liefst zit je op een plek waar veel mensen voorbij komen, zodat er zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met jouw bedrijf. Waar de locatie zich bevindt, is niet het enige dat telt. Houd er verder rekening mee dat het mogelijk moet zijn om producten te verkopen op deze locatie. Dit heeft onder andere te maken met het bestemmingsplan: het uitoefenen van bedrijfsmatige activiteiten moet toegestaan zijn.

Personeel zoeken

Het is hard werken in een bakkerij. Zeker als je de producten zelf maakt! De wekker gaat al vroeg en vervolgens moet je ook nog de hele dag in de winkel staan. Om te voorkomen dat je overwerkt raakt, kun je maar beter direct personeel aannemen. Zo hoef je ook niet op elke dag van de week te werken. Je wilt immers lang plezier beleven aan het openen van een eigen winkel! Af en toe een stapje terug kunnen doen is belangrijk.

Verder lezen?

Back to top button