Online gamesCadeau's voor hemComputer & ICTTech

Top 5 populairste PC games van 2022

Pc gamen is een trend dat met name de afgelopen 4 jaar ontzettend populair is geworden. Met name door de toenemende populariteit op streaming platformen zoals Twitch, is pc gamen een gewilde vorm van gamen. Je kunt indien je een game-pc hebt aangeschaft de mooiste graphics genereren en soepelste spellen spelen. Maar wat zijn nu de populairste pc games van 2022? Wij hebben een selectie opgesteld met de top 5 populairste PC games van 2022

De 5 populairste PC games van 2022

Gamen is een geweldige manier om stress te verwerken, amusement op te zoeken en om wat tijd voor jezelf te hebben. Gamen is een universele taal voor diegene die liefhebbers zijn van deze activiteit. De 5 populairste pc games van 2022 zijn hieronder voor je uitgelicht.

FIFA 22 FIFA 22
4.6
via bol.com
De Sims 4 De Sims 4
4.4
via bol.com
RollerCoaster Tycoon Mega Pack RollerCoaster Tycoon (Mega Pack)
4.3
via bol.com
Command & Conquer Command & Conquer
4.3
via bol.com
Fortnite Battle Royale Fortnite Battle Royale
4.8
via bol.com

Waarom zijn deze games zo populair?

We hebben een gevarieerde lijst met games voor je opgesteld wat bestaat uit verschillende interesse gebieden en categorieën. Deze spellen worden op dit moment het meest gespeeld door de gaming community. De verschillende games hebben allemaal een andere belevenis en verhaal, wat ervoor zorgt dat vele mensen in de wereld aangrijpt om mee te beginnen. Dat is de reden waarom deze games nu ontzettend populair zijn.


#1 FIFA 22

FIFA 22

Rating: 4.5 out of 5.

Eigenschappen:

 • Goede prijs
 • Nieuwe speel ervaring
 • Geavanceerde spel verhalen

Voetbal is de populairste sport ter wereld. Als jij een voetbal liefhebber bent, en van gamen houdt zijn de series van FIFA niet onbekend. Elke serie van FIFA bestaat weer uit nieuwe gameplay functies, technieken en graphics. Met FIFA kun je op online en offline niveau hele leuke gameplays beleven. Je kunt denken aan FUT, carrière modus, volta voetbal, pro clubs en nog veel meer.

FIFA 22 heeft de focus gelegd op de spelbeleving. Geen enkel detail wat in een echte voetbalwedstrijd gebeurd mag vergeten worden. Hierdoor heeft EA echt gefocust op het verbeteren van het keepers systeem, de balfysica, één op één mechanisme en het opzetten van strategieën en tactieken. Hierdoor is FIFA ontzettend populair.


#2 De Sims 4

De Sims 4

Rating: 4.5 out of 5.

Eigenschappen:

 • Creatief spel
 • Realistisch
 • Modern

De Sims series! Wie kent dat nou niet? De Sims series is razend populair onder jongeren. Het is één van de spellen dat in het verleden groot onderdeel is geweest van de meeste mensen hun jeugd. Met dit spel simuleer je daadwerkelijk hoe het echte leven werkt. Je maakt een karakter, begint als kind en groeit uit tot een senior.

Tijdens dit spel werk je met vele unieke karakters, emoties en levenssituaties. Begin met het bouwen van je carrière, koop een mooi huis, ga naar je werk en beleef ontzettend veel lol! Dat is waarom de Sims een gewaardeerde game is onder jongeren en jong volwassenen. De Sims 4 is op zo’n manier ontwikkeld dat al jouw keuzes impact hebben op je virtuele leven.


#3 RollerCoaster Tycoon (Mega Pack)

RollerCoaster Tycoon (Mega Pack)

Rating: 4.5 out of 5.

Eigenschappen:

 • Creatief bouw spel
 • Fantasie spel
 • Realistiche bedrijfsvoering

Ervaar de nostalgie van de Rollercoaster Tycoon saga. Deze Mega Pack is bedoeld voor de wat oudere generatie die vroeg begon met gamen, maar ook voor de nieuwe generatie kan dit spel ontzettend leuk zijn. Als jij een interesse hebt in het bouwen van jouw ideale en winstgevende pretpark, dan is deze serie perfect geschikt voor jou.

Laat je fantasie de vrije loop gaan en begin met het bouwen van een kleinschalig pretpark, naar een gigantisch park! Maak kennis met diverse ontwerptools, ontdek nieuwe landschappen of bouw bekende pretparken na, vermaak je bezoekers met vele vormen van amusement. Jij managet je eigen pretpark. Dat is waarom RollerCoaster Tycoon nog ontzettend populair is.


#4 Command & Conquer

Command & Conquer

Rating: 4.5 out of 5.

Eigenschappen:

 • Real time spel
 • Goed strategie spel
 • Meeslepend verhaal

De ultimate collection van dit spel bestaat uit alle delen van de Command & Conquer serie. Dit spel is razend populair omdat het een strategie spel is waarbij je als een collectief vecht om 3 verschillende universums te overwinnen. In elk deel van de collectie zijn er nieuwe verhalen waar je mee te maken krijgt. Ontwikkel jezelf als strateeg en ga het gevecht met je vijanden aan!

Je kunt oude tijden herleven voor als je dit spel vroeger hebt gespeeld. Het fijne van deze collectie is dan ook dat je de keuze hebt uit meer dan 17 klassieke delen van het spel hebt. Elk deel geeft je weer unieke ervaringen waardoor je nooit uitgespeeld bent.


#5 Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale

Rating: 4.5 out of 5.

Eigenschappen:

 • Modern spel
 • Veel actie
 • Bouw opties

Fortnite is in 2017 gelanceerd. Vanaf het moment dat Fortnite online is gekomen heeft het een gigantische impact op de gaming wereld gehad. Fortnite is een spel wat je alleen en/of met vrienden kan spelen. Het spel speelt zich af op een grote map met verschillende steden waarbij je moet strijden tegen andere spelers.

Het doel van het spel is als laatste te overleven door ander spelers neer te schieten. Na enkele minuten krijg je te maken met een storm. De storm zorgt ervoor dat het de randen van de map vernietigd, waardoor als je in de storm beland bent, langzaam maar zeker HP verliest. Zo wordt de map steeds kleiner en als jij als laatste overblijft, heb je gewonnen.


Online games spelen op PC

Er zijn inmiddels talloze online games op de markt gekomen die stuk voor stuk impact hebben gehad op de gaming wereld. Online games spelen is een manier om even te ontsnappen aan het dagelijks leven, verantwoordelijkheden en druk. Je kunt nieuwe mensen leren kennen door samen het spel te spelen en daardoor meer plezier te halen uit het spel.

Sterker nog, als jij een liefhebber bent van het online streamen van content, dan zou je jouw online games kunnen uitzenden terwijl je aan het spelen bent. Hierdoor bouw je langzaam aan toe naar een nieuwe community waarbij je contact komt met nieuwe mensen en die je potentieel nieuwe dingen kunnen leren over het spel wat jij speelt.

Online games spelen op PC

Alternatieven & browser games

Mocht je willen kijken naar alternatieven of andere games, dan kun je altijd overwegen om over te gaan op browser games. Je kunt denken aan spelletjes platformen, of online gokken met echt geld. Wel is het belangrijk dat als je naar die variant van online spelletjes gaat, dat je verstandig speelt en bewust bent van wat je investeert (zowel tijd als eventueel geld). Er zijn verschillende varianten en manieren om online spelletjes te kunnen spelen, het is aan jou om te ontdekken waar jouw interesses liggen.


PC game kopen?

Ben jij nieuwsgierig naar wat voor andere spellen er nog meer verkrijgbaar zijn voor op de PC? klik dan op de onderstaande knop om kennis te maken met de grote wereld van games.

PC game kopen

Vind het beste computerspel om te spelen

Je persoonlijke interesse en voorkeur voor spellen hebben groot invloed op het vinden van een geschikt computerspel. Om het beste computerspel te vinden is het belangrijk dat je jezelf verdiept in alle categorie spellen. Als je dat eenmaal hebt gevonden is het zaak dat je dat desbetreffende spel koopt en op avontuur uit gaat om zeker te weten dat je het beste computerspel hebt aangeschaft. Lees ons artikel goed door en kijk of één van onze top 5 spellen je interesse heeft opgewekt.

Verder lezen?

Back to top button