HuishoudenWonen

Onbreekbare glazen: De oplossing voor veel problemen

Onbreekbare glazen zijn een populaire oplossing voor veel problemen waar mensen mee te maken hebben bij het gebruik van traditionele glazen. Deze glazen zijn gemaakt van verschillende materialen zoals polycarbonaat, tritan, en acryl. Hieronder worden vijf onderwerpen besproken over onbreekbare glazen.

Waarom zou u onbreekbare glazen kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom u onbreekbare glazen zou kunnen overwegen in plaats van traditionele glazen. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

 • Veiligheid: Onbreekbare glazen zijn ideaal voor situaties waar veiligheid een prioriteit is, zoals bijvoorbeeld bij kinderen of bij evenementen waar veel mensen bij elkaar komen.
 • Gemak: Onbreekbare glazen zijn licht en gemakkelijk te dragen, en ze zijn vaak stapelbaar waardoor ze minder ruimte innemen.
 • Kostenbesparend: Omdat onbreekbare glazen langer meegaan dan traditionele glazen, kunnen ze op de lange termijn kosten besparen.
 • Milieuvriendelijk: Onbreekbare glazen zijn herbruikbaar en verminderen het gebruik van wegwerp plastic, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn.

Welke soorten onbreekbare glazen zijn er?

Er zijn verschillende soorten onbreekbare glazen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Polycarbonaat: Polycarbonaat is een van de meest gebruikte materialen voor onbreekbare glazen. Het is licht, duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen.
 • Tritan: Tritan is een ander materiaal dat wordt gebruikt voor onbreekbare glazen. Het is helder en transparant, en heeft een hoge breuksterkte.
 • Acryl: Acryl is ook een populair materiaal voor onbreekbare glazen. Het is lichtgewicht en heeft een hoge slagvastheid, maar kan krassen. Dat kun je opzoeken bij de De Horeca Bazaar

Hoe moet u onbreekbare glazen onderhouden?

Het onderhoud van onbreekbare glazen is eenvoudig en vergelijkbaar met traditionele glazen. Hieronder volgen enkele tips:

 • Handwas: Onbreekbare glazen kunnen het beste met de hand worden gewassen, omdat ze gevoelig zijn voor krassen als ze in de vaatwasser worden geplaatst.
 • Gebruik geen schurende materialen: Gebruik geen schurende materialen zoals staalwol of schuurmiddelen om de glazen schoon te maken, omdat dit krassen kan veroorzaken.
 • Vermijd hoge temperaturen: Onbreekbare glazen kunnen worden beschadigd als ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen, dus het is belangrijk om ze uit de buurt van hittebronnen te houden.

Waar kunnen onbreekbare glazen worden gebruikt?

Onbreekbare glazen kunnen in verschillende situaties worden gebruikt, zowel thuis als op openbare plaatsen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Thuis: Onbreekbare glazen zijn ideaal voor gebruik in de tuin, op het terras of tijdens een barbecue, omdat ze veiliger zijn dan traditionele glazen en minder kans hebben om te breken als ze per ongeluk vallen.
 • Restaurants en bars: Onbreekbare glazen worden ook vaak gebruikt in restaurants en bars, omdat ze gemakkelijk te reinigen zijn en minder snel breken dan traditionele glazen. Dit maakt ze ideaal voor drukke omgevingen waar veel glaswerk wordt gebruikt.
 • Evenementen: Onbreekbare glazen worden ook vaak gebruikt op evenementen zoals festivals, concerten en sportevenementen, waar veiligheid en efficiëntie belangrijk zijn.
 • Cruiseschepen en vliegtuigen: Onbreekbare glazen worden ook steeds vaker gebruikt op cruiseschepen en vliegtuigen, omdat ze minder ruimte innemen en veiliger zijn voor passagiers.

Wat zijn de nadelen van onbreekbare glazen?

Hoewel onbreekbare glazen veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waarmee u rekening moet houden:

 • Krassen: Onbreekbare glazen kunnen krassen oplopen als ze niet goed worden onderhouden.
 • Kosten: Onbreekbare glazen zijn duurder dan traditionele glazen, hoewel ze op de lange termijn kostenbesparend kunnen zijn.
 • Minder esthetisch: Sommige mensen vinden onbreekbare glazen minder esthetisch dan traditionele glazen, vanwege hun lichte gewicht en andere materiaalkeuzes.

Kortom, onbreekbare glazen zijn een geweldige oplossing voor situaties waar veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid belangrijk zijn. Met een breed scala aan materialen en stijlen om uit te kiezen, zijn onbreekbare glazen een aantrekkelijke optie voor thuisgebruik, restaurants, bars en evenementen. Het is belangrijk om ze goed te onderhouden en rekening te houden met hun nadelen voordat u besluit om over te schakelen op onbreekbare glazen. Ook kun je kunststof glazen bedrukken

Verder lezen?

Back to top button