ActiviteitenGezelligheidLifehacks

De 2 grootste ergernissen van een festival voorkomen

Met de huidige corona pandemie durven we natuurlijk nog niet zo ver in de toekomst te kijken. Het is maar de vraag of we (ergens) in 2022 weer lekker met elkaar kunnen feesten op een festival. Toch willen we jou met dit artikel wijzen op de vaak wel mindere aftermath van een festival. Hierin geven jou tips om dergelijke situaties te vermijden.

Je mobiel functioneert niet meer

Tegenwoordig zijn er haast geen situaties denkbaar waarin je je mobiele telefoon niet bij je draagt. Je draagt je mobiele telefoon constant bij je. Op een festival kan dit voor vervelende consequenties zorgen. Je kan de mobiel per ongeluk en onder invloed uit je zak laten vallen op een rijplaat of draglineschot met als gevolg een kapot scherm

Er zijn een tal van mogelijkheden om dit te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een locker op het festivalterrein. Jij als diehard festivalganger bent natuurlijk aan het feesten. Waarom zou je dan je telefoon nodig hebben? Een andere mogelijkheid, en dat is iets wat je voor het festival aanschaft, is een hardcover of een hoes om je telefoon. De kans op gebreken na het laten vallen van je mobiele telefoon vermindert hierdoor enorm.  

Je mobiel functioneert niet meer

Het komt natuurlijk voor dat je telefoon het festival niet overleeft. Gelukkig gaat het om iets materieels. Je bent natuurlijk wel weer een leuke ervaring op het festival rijker. Dat is de gedachte die vast gehouden moet worden. Mocht het zo zijn dat je telefoon het begeeft, is het makkelijk om een telefoon reparatie te boeken. In veel gevallen doe je dit zonder afspraak en bij jou in de buurt.

Je bent je vrienden kwijt

Iedereen kent het wel. Je bent lekker met een vreemdeling aan de klets en wanneer je eens even om je heen kijkt, zie je geen enkele vriend meer. Dit overkomt natuurlijk de besten. Dit wil je natuurlijk vermijden. Installeer daarom een mobiele app die ervoor zorgt dat je realtime weet waar je ‘’verloren’’ vriend is. Zo spoor je die vriend makkelijk op en kunnen jullie elkaar naderen. 

Een festival kenmerkt zich wel eens door geen bereik op je mobiele telefoon. Een ouderwetse manier als je je vriend verloren hebt is samen tot een afgesproken rustige plek komen. Maak wel regels. Denk daarbij aan hoeveel minuten het ongeveer geleden moet zijn dat je je vriend gesproken hebt. Ook dat jullie beiden de plek in gedachten hebben is belangrijk. Het zou zonde zijn dat hier miscommunicaties over zijn.

Verder lezen?

Back to top button