GezelligheidTuinTuininspiratie

4 soorten houtskool die jij kunt gebruiken op jouw Kamado barbecue

Gebruikt de juiste houtskool voor het juiste vlees!

Artikel highlights:
  • 4 soorten houtskool voor jouw Kamado barbecue
  • Wat is een Kamado barbecue?
  • Wat is de functie van houtskool?
  • 1. Grill Guru Kamado 10kg
  • 2. Kamado Restaurant Houtskool 10KG
  • 3. Kamado Joe- Big Blocks 9kg
  • 4. Zuid-Afrikaanse Black Wattle houtskool 8.5kg
  • Conclusie Kamado houtskool

Heb jij net een nieuwe Kamado barbecue aangeschaft? Dan kun je niet zo maar alle houtskool gebruiken! Wij hebben onderzoek gedaan naar 4 soorten houtskool die jij kunt gebruiken op jouw Kamado barbecue.

Tijdens het grillen is deze bijzondere Kamado barbecue is omringd door houtskool, waardoor je een perfecte grill ervaring krijgt en zo weinig mogelijk rook produceert. Het grote voordeel hieraan is dat je vlees en andere gerechten niet onder zijn blootgesteld aan de hitte van allemaal luchtvervuiling, zoals met gas of elektriciteit wordt gemaakt. Maar wat zijn dan de beste houtskoolsoorten om te gebruiken voor je eigen Kamado barbecue? In dit artikel geven wij jouw 4 soorten houtskool die jij kunt gebruiken op jouw Kamado barbecue. Benieuwd? Lees snel verder! 

Wat is een Kamado barbecue?

Laten we beginnen bij het begin. De Kamado barbecue is een bijzonder soort barbecue die omringd wordt door houtskool. Het grote voordeel hieraan is dat je vlees en andere ingrediënten niet aan de onderkant zijn blootgesteld aan de hitte van allerlei soorten luchtvervuiling. In tegenstelling tot gas of elektrische barbecues, die meestal de onderkant van het vlees en andere ingrediënten bakken.

Wat is de functie van houtskool voor barbecues in het algemeen?

Houtskool is zeer geschikt voor het grillen van voedsel, alsook om de temperatuur te reguleren. Het kan niet worden verward met houtsnippers of briketten die meestal bedoeld zijn om een baklava-achtige smaak te geven. Je kunt niet zomaar elke type houtskool op een kamado barbecue gebruiken. Dat komt omdat bijvoorbeeld houtskool briketten bepaald gruis bevatten waardoor het niet aan te steken valt. Bovendien leveren briketten niet de gewenste temperatuur op waardoor het langer duurt om je kamado barbecue te verwarmen.

Deze 4 soorten houtskool kun je gebruiken op jouw Kamado barbecue.

4 soorten houtskool die jij kunt gebruiken op jouw Kamado barbecue

1. Grill Guru Kamado 10kg

1. Grill Guru Kamado 10kg - 4 soorten houtskool die jij kunt gebruiken op jouw Kamado barbecue

Houtskool is een zeer geschikte manier om je barbecue of houtskoolgrill te verwarmen. De kwaliteit van de houtskool bepaalt ook nogal wat voor smaak je bereikt bij het grillen en barbecueën.

Met goedkoop aangeboden houtskolen in de winkel wordt vaak gemopperd over slechte resultaten, zoals weinig rookontwikkeling, slecht brandende kolen en, weinig warmte. Dit probleem is opgelost met de 10KG Kamado houtskool zak. Je geniet van de beste kwaliteit houtskool, dat makkelijk aan te maken valt en langdurig/gelijkmatig brandt. Bovendien geven de kolen een milde aroma af, wat het eten net wat extra smaak geeft.

2. Kamado Restaurant Houtskool 10kg

2. Kamado Restaurant Houtskool 10KG - 4 soorten houtskool die jij kunt gebruiken op jouw Kamado barbecue

Als je gerechten op een low & slow manier wil gaan klaar maken, is deze 10KG zak super geschikt voor jouw Kamado barbecue. Door de mooie grote brokken die van verschillende soort Nigeriaans hout is gemaakt, krijg je een brandduur dat zeer lang is en een heerlijk aroma afgeeft. Vele restaurants gebruiken deze kolen voor hun gerechten, waardoor je heerlijke geur en smaak tegenkomt op de menukaart.

3. Kamado Joe- Big Blocks 9kg

3. Kamado Joe- Big Blocks 9kg - 4 soorten houtskool die jij kunt gebruiken op jouw Kamado barbecue

Koken op een kamado is leuk, maar het kan best lastig zijn om de juiste houtskool te vinden voor jouw Kamado barbecue.

Kamado Joe Houtskool wordt met de hand verbrand in traditionele buitenovens in Argentinië. Deze bijzondere hardhoutsoort geeft je eten echt die extra smaak! Bovendien wordt er geen chemicaliën of ander onnodigs toegevoegd aan de houtskool.

Met Kamado Joe Houtskool weet je zeker dat je geniet van 100% natuurlijk product waar niets aan is toegevoegd en waarbij ook gelet werd op duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu.

4. Zuid-Afrikaanse Black Wattle houtskool 8.5kg

4. Zuid-Afrikaanse Black Wattle houtskool 8.5kg - 4 soorten houtskool die jij kunt gebruiken op jouw Kamado barbecue

Houtskool is een geweldige manier om je barbecue te roken, maar de meeste houtskool bevat chemische toevoegingen die het proces snel maken en ook nog vuil opbranden.

De Zuid-Afrikaanse Black Wattle houtskool van Flames and Flavour is gemaakt in Nederland met 100% natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen of kunstmatige geurversterkers. Deze unieke smaakmaker wordt met de hand verwerkt en uitgehard zodat alleen verse rook wordt afgegeven.

Door de speciale samenstelling is dit product ideaal voor alle soorten barbecues zoals Weber Kettle, Big Egg, Green Egg en andere Kamado barbecues.

Dit zijn de 4 soorten houtskool die jij kunt gebruiken op jouw Kamado barbecue. 

Nou, dit waren dan de 4 soorten houtskool die jij kunt gebruiken op jouw Kamado barbecue. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen met het verbreden van je kennis over Kamado houtskool. Bekijk alle het aanbod gerust, lees je nog een keer in, zet je barbecue op de juiste temperatuur en geniet jij van heerlijke gerechten. Succes!

Verder lezen?

Back to top button