Cadeau's inspiratieCadeau’s voor kidsGezin

Top 8 leukste knutselspullen voor kinderen

Laat je kinderen heerlijk knutselen met deze spullen!

Artikel highlights:
  • Top 8 leukste knutselspullen voor kinderen
  • Klei
  • Strijkkralen & pixelen
  • Potloden, viltstiften en tekenborden
  • Schilderspullen voor kinderen
  • Stickers voor kinderen
  • Stempels & stempelkussens
  • Ponsen & sjablonen
  • Knutselpakketten voor kinderen

Knutselen is superleuk! Er zijn enorm veel knutselspullen voor kinderen. En ook deze tijd van het jaar zijn er heel wat mogelijkheden om dat te doen. Je kan bijvoorbeeld in je eentje knutselen, maar je kan ook met familie en vriendjes creatief bezig zijn.

In dit artikel geven we je 8 leuke ideeën die ervoor zorgen dat jouw kinderen altijd plezier hebben met knutselen. Bovendien versterk je het creatieve vermogen van je kinderen. Wil je weten welke 8 knutselspullen voor kinderen dat zijn? Lees het hieronder.

Klei

Klei is hartstikke leuk voor kinderen, ook in de winter. Als je een potje leegmaakt, kun je er alsnog heel wat creatieve dingen mee doen zoals schilderen met waterverf of zelfs knutselwerken maken waarmee ze dieren kunnen na-simuleren of kunnen laten uitbeelden. Klei zorgt ervoor dat kinderen hun creatieve kant de vrije loop laat gaan en daarbij mooie kunstwerken kan gaan maken. Knutselspullen kopen zonder klei, is haast onmisbaar.

Strijkkralen & pixelen

Strijkkralen zijn kleine kraaltjes die je in allerlei kleuren kan bij elkaar doen. Deze zijn erg leuk om te knutselen en hebben weinig sporen van complexiteit. Met de verschillende kleurtjes kun je oneindig veel figuurtjes maken. Als het figuur gemaakt is kun je er bakpapier overheen leggen en alle kralen laten samensmelten tot een massief geheel. Of laat je kind lekker mozaïeken met vierkante dopjes. Pixelen is een prima toevoeging aan je kind hun knutselspullen, waardoor beide varianten van spelen met kralen super leuk is. 

Potloden, viltstiften en tekenborden

Tekenborden zijn een ware fantasiebron voor je kind. Een tekenbord is een onderdeel van het schoolwerk, maar ook zeer geschikt voor knutsel- en muzieklessen. Zo kan je kind krullen in de lucht tekenen met potloodjes of viltstiften, waardoor je kind met leuke knutselspullen de leukste creaties kan maken.

Schilderspullen voor kinderen

Echte knutselspullen voor kinderen zijn bedoeld om creativiteit het best te stimuleren. Dan zijn schilderspullen voor kinderen ideaal. Wek de innerlijke Picasso van je kind en aanschouw wat voor meesterwerken jouw kind kan maken. Vaak zie je de creativiteit er in ieder geval wel in terug. De vraag is alleen of je ook zo diep in jouw kind zijn belevingswereld kan kruipen. 

Stickers voor kinderen

Stickers zijn een ideaal hulpmiddel om knutselwerken te verfraaien. Er zijn talloze varianten van stickers te koop. Zelf stickers die je op ramen kunt plakken. Dus voor je stickers in huis haalt, wees er scherp op dat sommige stickers op je ramen terecht kunnen komen. Bovendien laat je jouw kind nadenken om te kijken of er ruimte is voor verbetering van zijn knutselwerk. Daarom zijn stickers ideale knutselspullen voor kinderen. 

Stempels & stempelkussens

Stempelen is een manier om met leuke plaatsjes te knutselen. Je kunt ze overal op stempelen, inclusief op papier of een doekje. Als jouw kind van stempelen houdt, dan zijn er heel veel knutselspullen beschikbaar om het stempelen mee te combineren. Super leuk en perfect voor het boosten van jouw kind zijn creativiteit. 

Ponsen & sjablonen

Met ponsen en sjablonen maak je de mooiste kunstwerken. Met een pons kan een kind meteen een tekening maken op zijn papier, terwijl met sjablonen je kind kan proberen om de lijnen van het patroon af te borduren. Zo wordt knutselen nog leuker! De pons kun je makkelijk gebruiken om nauwkeurig vormen mee uit te snijden. Ponsen en sjablonen zijn ideale knutselspullen. 

Knutselpakketten voor kinderen

Knutselpakketten zijn er voor groot en klein. In een knutselpakket zit er genoeg knutselmateriaal waar je uren plezier aan beleeft. Afhankelijk van het knutselproject, kun je zelf kijken of jouw kind belang heeft bij een klein of groot knutselpakket.

Er zijn heel veel diverse varianten van knutselpakketten waarmee kinderen leuke figuren kunnen maken. Of je kind nu een figuur van gips wil maken, of juist sieraden wilt maken, dan kan dat allemaal. De meeste knutselspullen voor kinderen zijn ook afgestemd op de verschillende soorten wensen van kinderen.

Dit waren onze top 8 leukste knutselspullen voor kinderen 

Wij denken dat er in deze lijst 8 grote toppers verwerkt zitten. Knutselen is super goed voor kinderen en wij stimuleren dat ten zeerste (lees ook: leukste educatieve spelletjes voor kinderen). Vooral het trainen van het creatieve vermogen van het kind is juist op een jonge leeftijd essentieel om te trainen zodat het kind voor zichzelf leert om in verschillende situaties te reageren op een creatieve manier. Denk jij dat dit jouw kind(eren) hier baat bij hebben? Lees dit artikel dan nog eens goed door en wellicht zit er wel wat leuks tussen voor jouw gezin.

Verder lezen?

Back to top button