Laatste nieuws

Brandstofauto of elektrische auto leasen?

Omdat je bij lease geen groot bedrag in één keer betaalt, wil je misschien een auto leasen. Grote kans dat je dan bij private lease uitkomt. Deze leasevorm is namelijk bedoeld voor particulieren. Het begint allemaal met het uitzoeken van een auto. Je kunt een brandstofauto leasen, maar het is ook mogelijk om voor een elektrische auto te kiezen. Twijfel je? In deze tekst helpen wij je een keuze te maken.

Lagere leaseprijs voor brandstofauto’s

Wanneer je twijfelt tussen een brandstofauto of elektrische auto, richt jij je waarschijnlijk eerst tot de prijs. Je ontdekt dan al snel dat de leaseprijs van een elektrische auto aanzienlijk hoger ligt dan die van een brandstofauto. Het verschil kan zelfs ontzettend groot zijn, waardoor je mogelijk al snel besluit om private lease elektrische auto uit je hoofd te zetten. Per maand betaal je inderdaad een lagere prijs voor brandstofauto’s, maar overall gezien ben je vaak (veel) meer geld kwijt. Gelukkig zien steeds meer mensen dit in, waardoor er meer en meer elektrische auto’s geleaset worden.

Geen brandstofkosten bij een elektrische auto

Bij private lease zijn verschillende zaken bij de prijs inbegrepen. Moet jouw auto voor onderhoud of reparatie naar de garage? Dan gaat de rekening naar de leasemaatschappij. Zij betalen ook de allrisk autoverzekering, wegenbelasting en vervangend vervoer na 72 uur. Brandstof en boetes zitten niet bij de prijs in. Lease je een brandstofauto en rijd je hier behoorlijk veel in? Dan moet je mogelijk meerdere malen per maand tanken. Wanneer je deze kosten optelt bij de leaseprijs van een brandstofauto, betaal je vaak een flink bedrag per maand.

Doordat een elektrisch auto op stroom rijdt, is tanken verleden tijd. Wel moet je ervoor zorgen dat de accu voldoende is opgeladen. Dit kost je weliswaar ook geld, maar stroom is een stuk goedkoper dan diesel of benzine. Heb je thuis een laadpaal? Dan is elektrische rijden helemaal goedkoop. Je betaalt weliswaar een hogere leaseprijs als je voor een elektrische private lease automaat kiest, maar er zijn nauwelijks bijkomende kosten. Hierdoor kan het maar zo dat een elektrische auto onderaan de streep (veel) goedkoper is dan een brandstofauto. Kijk daarom nooit alleen naar het bedrag dat je per maand betaalt als je een auto wilt leasen.

Elektrische auto’s zijn beter voor het milieu

In de motor van een brandstofauto vindt verbranding plaats. De schadelijke gassen die hierbij vrijkomen worden uitgestoten en komen zo in de lucht terecht. Dit is slecht voor het milieu. Wil je een steentje bijdragen aan het klimaat? Dan kun je beter een elektrische auto leasen. Deze auto’s rijden op stroom, waardoor er geen verbranding plaatsvindt in de motor en er dus ook geen schadelijke stoffen worden uitgestoten. Voor het milieu is het dan ook een stuk beter als je een elektrische auto verkiest boven een brandstofauto.

Verder lezen?

Geef een reactie

Back to top button