Ondernemen

Dit zijn de voordelen van DaaS IT

IT is vandaag de dag voor veel organisaties en bedrijven nog steeds een behoorlijke uitdaging. Zeker als je intern geen IT specialisten hebt die hier verstand van hebben. In dat geval is het wel prettig als je hier externe hulp bij kunt krijgen, aangezien IT tegenwoordig voor ieder bedrijf van belang is nu steeds meer digitaal wordt gedaan. Heeft jouw bedrijf of organisatie behoefte aan meer ondersteuning op het gebied van IT? Dan zou DaaS IT wel eens een goede oplossing kunnen zijn. In dit artikel vertellen we je over de voordelen van DaaS IT!

Wat is DaaS IT?

DaaS IT is een service van HP die voor een vast bedrag per maand alle zaken rondom de IT binnen jouw organisatie voor je regelt. Het is een allesomvattend servicemodel dat ervoor zorgt dat jij als bedrijf altijd beschikt over de meest geschikte hardware en ondersteuning. Dit zorgt uiteraard voor een hogere productiviteit binnen je bedrijf, want je hoeft niet meer om te kijken naar de IT-middelen. 

Wat zijn de voordelen van DaaS IT?

DaaS IT beheert jouw IT systemen gedurende de gehele lifecycle. Het begint met een nulmeting binnen jouw bedrijf. Aan de hand hiervan bepaalt HP welke vorm van ondersteuning en welke producten het beste bij jouw organisatie passen. De grootste voordelen van DaaS IT zijn: 

  • Goedkoper dan de reguliere aanschaf van IT systemen 
  • De nieuwste apparatuur ligt binnen je handbereik 
  • Je betaalt een vast bedrag per maand 
  • Een hogere productiviteit binnen je bedrijf en minder beheerlast 
  • Er is geen grote investering vooraf nodig 
  • Eenvoudig schaalbaar bij een veranderend personeelsbestand 
  • Duurzame oplossing door het gebruik van energiezuinige apparatuur 
  • Je ontvangt voorspellende analyses en rapporten 

Het is mogelijk om aanvullende diensten bij jouw abonnement te nemen, zodat je de optimale ondersteuning krijgt voor jouw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid tot het implementeren van cloud oplossingen!

Wat kun je doen met cloud oplossingen? 

Cloud oplossingen bieden een hoop mogelijkheden voor jouw bedrijf. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor een betere beveiliging tegen cybercriminelen, zodat gevoelige gegevens nog beter worden beschermd. Cloud oplossingen zorgen dat jouw data, applicaties en hardware beschikbaar zijn in de cloud. Dat is ideaal als veel van jouw werknemers regelmatig thuiswerken, want in de cloud kunnen ze in een beveiligde omgeving gebruikmaken van alle data, apps en hardware. Zo kun je overal bij, waar je ook vandaan werkt. Ben je voorstander van werkvakanties? Dan maken cloud oplossingen dit een stuk makkelijker. Je bent niet meteen verplicht om alles geheel naar de cloud te verhuizen, je kunt namelijk ook kiezen voor een hybride model. Zo zijn alleen de onderdelen beschikbaar in de cloud die jouw werknemers nodig hebben om op afstand hun werk te kunnen doen!

Verder lezen?

Back to top button