Kleding & fashionLifestyleMannen fashionVrouwen fashion

Hoe kun je het best inspiratie opdoen voor het vinden van een leuke outfit?

Het vinden van een nieuwe leuke outfit kan soms zo lastig zijn. Er zijn ontzettend veel winkels, het aanbod is gigantisch en waarschijnlijk vind je ook nog eens alles mooi en maak je het jezelf lastig. Maar, soms is shoppen met een gameplan best handig. Als je inspiratie hebt opgedaan over wat je wilt, vallen vele opties af. 

Kijk in je eigen regio naar selfmade winkels

Om te beginnen, begin je in de regio waar je zelf woont. Er zijn ongetwijfeld wel wat kledingwinkels die zijn opgezet door een modeontwerper. Vaak kun je daar al beginnen met het opdoen van outfit inspiratie dat aansluit op wat je uiteindelijk wilt kopen. Bijvoorbeeld, kom je uit de omgeving van Wassenaar, dan kun je inspiratie opdoen bij een winkel zoals PuurPastelle dat verschillende Nederlandse topmerken in hun winkel hebben liggen zoals Studio Anneloes en dergelijke topmerken

Als je eenmaal inspiratie hebt opgedaan bij bepaalde winkels uit de regio waar jij vandaan komt, heb je altijd een aantal items dat je nergens anders vindt. Het is dus een grote aanrader om te beginnen uit de regio waar jij vandaan komt. Vervolgens kun je verder op zoek gaan door naar de grote stad te gaan uit de regio waar jij vandaan komt, zodat je verse inspiratie kunt opdoen bij bekende zaken die internationaal actief zijn. 

Inspiratie via het internet opdoen. 

Het internet is inmiddels een vast onderdeel geworden van ons leven. Ook hier zijn er verscheidene blogs en social media platformen die alles willen delen over kleding.  Je kunt denken aan platformen zoals Instagram, Pinterest en Facebook. Het internet heeft talloze mogelijkheden voor jou om te ontdekken, het is alleen of je zoveel tijd wilt besteden aan het opzoeken van websites om vervolgens uren te blijven scrollen. 

Wel moeten we zeggen dat het ook sneller kan door vaker gebruik te maken van platformen zoals Instagram en Pinterest. Het internet is in principe een online bibliotheek met duizenden nieuwe en verfrissende outfits. Dus, als je benieuwd bent wat bepaalde influencers, beroemdheden of culturen dragen, dan kun je met één simpele tik op je telefoon ontzettend veel informatie vinden waardoor je geïnspireerd kan raken om bepaalde elementen toe te voegen aan je nieuwe outfit. 

Let op de stijl van je omgeving

Ook door simpelweg te letten op je eigen omgeving zoals vrienden en familie kun je geïnspireerd raken. Er zijn altijd wel een aantal vrienden en/of familieleden waar je stiekem wel een beetje jaloers op bent vanwege de kledingstijl die ze hebben. Nu is het jouw kans om daar wat van te snoepen! Je kunt eenvoudig inspiratie opdoen doordat jouw omgeving het dichtst bij je staat en die je geregeld ziet. Sterker nog, je kunt je omgeving om advies vragen voor het vinden van een leuke outfit. Wel is het belangrijk om niet iemand compleet na te doen, je wilt tenslotte je eigen authentieke outfit samenstellen. 

Kijk naar films en series

Op Netflix, Videoland of Prime staan er meer dan genoeg series en films online. Afhankelijk van wat je kijkt zijn er altijd wel een aantal series en films waarbij bepaalde karakters voorzien zijn van een mooie outfit. Door specifiek daar op te gaan letten kan het zomaar zijn dat je nieuwe ideeën opdoet voor het vinden vinden van een leuke outfit. Het klinkt misschien in het eerste oogopslag gek, maar het is het proberen zeker meer dan waard. Nu heb je in ieder geval een leuk excuus om je favoriete serie te mogen bingewatchen! Dus, pak die laptop maar, zoek je favoriete serie, telefoon erbij voor de foto’s en gaan met die banaan. Dat is waarom je series en films een kans zou kunnen geven. 

Verder lezen?

Back to top button