Voeding

Vier redenen waarom je vanaf nu alleen nog maar je wijn online wil kopen!

Veel mensen nemen tijdens het boodschappen doen standaard een of meerdere flessen mee uit de supermarktschappen. Je wijn inslaan bij de buurtsuper lijkt immers makkelijk, snel en goedkoop. Maar als je een liefhebber bent van een goed glas wijn, is het de moeite zeker waard om je wijn via internet te bestellen. De kwaliteit is over het algemeen veel beter wanneer je je wijn bij een (online) speciaalzaak koopt, het aanbod is ruimer én je kunt uitgebreid informatie vinden over de herkomst en smaak van de wijn. Ontdek hieronder de verschillende voordelen van online wijn kopen.

1. Kwaliteit

De supermarkten kopen hun wijnen op grote schaal in, en zijn vaak gericht op zoveel mogelijk winst maken met zo goedkoop mogelijke ingrediënten, en vage additieven. Dit maakt dat de wijnen uit de supermarkt vaak razendsnel worden geproduceerd, waardoor er wordt ingeleverd op kwaliteit. De wijnen die in de supermarktschappen liggen zijn grotendeels fabriekswijnen.

Zou je je wijn bestellen bij een online wijnspecialist, dan is de kans veel groter dat je met een kwalitatieve wijn te maken hebt. Deze webshopeigenaren hebben een passie voor wijn en investeren over het algemeen in wijnsoorten van hoogwaardige kwaliteit. Wijnen die rechtstreeks van de wijnboer komen, die de wijn met liefde en vakmanschap heeft ontwikkeld en er veel kostbare tijd in heeft gestoken. 

2. Ruim aanbod

Stel, je wil een goede rode wijn merlot kopen. In de supermarkt zul je ongetwijfeld een heel aantal soorten Merlot vinden, maar als je online kijkt is het aanbod vele malen uitgebreider en diverser. Je kunt kiezen uit allerlei soorten Merlot wijnen die afkomstig zijn uit allerlei verschillende wijnstreken. Meestal zie je op de webshop ook meteen een top tien merlotwijnen die door professionele wijnkenners zijn beoordeeld, zodat je meteen de allerbeste kunt kiezen!

3. Je geld komt goed terecht

Als je online je wijn bestelt, kun je ervan op aan dat een eerlijk percentage van je geld naar de inkoper en de wijnboer gaat in plaats van naar de supermarkt. En die heeft het dik verdiend! Zou je wijn bij de supermarkt kopen, dan belandt het aankoopbedrag grotendeels bij de supermarktproducent die er waarschijnlijk al warmpjes bij zit en flink winst maakt.

4. Veel informatie en proefnotities

Tot slot kun je bij online wijnspecialisten de wereld aan informatie vinden over de wijnsoorten. Zo kun je het verhaal achter de wijn te weten komen, zowel over de smaak als over de achtergrond en de herkomst. Ook zijn er proefnotities beschikbaar die zijn beoordeeld door een professioneel testpanel. Is de wijn soepel of juist stevig, zoet of rond en zacht? Handig als je wil weten of de soort wel past bij jouw smaakvoorkeuren, om zeker te zijn dat je geen miskoop doet. 

Kortom: koop wat vaker je wijn bij een (online) specialist en proef het verschil!

Verder lezen?

Geef een reactie

Back to top button