Vakantie

Wintersport voor beginners: 6 Handige tips

Per jaar gaan ongeveer 1 miljoen Nederlanders op wintersport, vooral Oostenrijk is een populaire wintersport bestemming. Ben jij ook van plan om op wintersport te gaan maar ga je voor het eerst, wellicht kun je dan wel een aantal goede tips gebruiken. In deze blog delen we 6 handige tips waar je zeker als beginner wat aan gaat hebben. 

Kies een bestemming

Wanneer je op wintersport gaat moet je eerst een bestemming uitkiezen. De populairste bestemming onder Nederlanders is Oostenrijk. In Oostenrijk heb je een heleboel wintersportgebieden en vaak geldt, hoe toeristischer hoe duurder het gebied is. Je kan er dan wel vanuit gaan dat je een gebied treft met veel mooie skipistes, goede voorzieningen en uiteraard gezellige après-ski mogelijkheden. Als je voor het eerst gaat skiën of snowboarden, zoek dan een bestemming uit met genoeg groene en blauw pistes, deze zijn namelijk het meest geschikt voor beginners. 

Ga goed voorbereid op reis

Ben je van plan om met je auto op wintersport te gaan, zorg dan voor een goede voorbereiding. In landen zoals Duitsland en Oostenrijk zijn winterbanden in een bepaalde periode verplicht, regel dit op tijd. Koop ook een set sneeuwkettingen, dit is namelijk in bepaalde landen zoals Duitsland en Oostenrijk verplicht wanneer de weersomstandigheden hierom vragen. Maar denk ook aan een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een verbanddoos. Bekijk ook of je recht hebt op pechhulp in Europa.

Investeer in goede wintersportkleding

Ga je voor het eerst op wintersport, zorg voor goede wintersportkleding. Misschien kun je ook wintersportkleding lenen van familie of vrienden, vooral als je nog niet helemaal weet of je het leuk gaat vinden want goede wintersportkleding is behoorlijk prijzig. Het is in ieder geval belangrijk om veel laagjes te dragen, draag thermo-ondergoed en warme sokken met daarover een trui en je outfit maak je compleet met een waterafstotende skibroek en jas. Ook waterdichte handschoenen en skibril zijn absoluut een must.

Denk aan je veiligheid

Wanneer je begint met skiën of snowboarden, dan hoort vallen en opstaan erbij. Het is daarom belangrijk om goed aan je veiligheid te denken, draag dus altijd een helm om je hoofd te beschermen. Ook kun je een rugbeschermer en knie- en polsbeschermers overwegen, dan weet je in ieder geval zeker dat je tegen een stootje kan.

Neem lessen

Skiën of snowboarden moet je leren en het is verstandig om een aantal lessen te nemen. Met deze lessen leer je bepaalde technieken en krijg je het sneller onder de knie en voorkom je vervelende situaties. Je kunt ook overwegen om alvast in Nederland lessen te nemen, op die manier heb je alvast een goede basis waar je zeker profijt van gaat hebben.

Bescherm je tegen de zon

Op wintersport kan de zon verraderlijk hard schijnen en je kunt dus flink verbranden. De lucht hoog in de bergen is dunner en daarom is de zon een stuk feller. Het is daarom belangrijk om goed je gezicht in te smeren met een hoge SPF en vergeet ook zeker niet je lippen in te smeren. 

Met deze tips ben jij als beginner goed voorbereid op je wintersportvakantie, vergeet ook vooral niet te genieten!

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button