Voeding

Goedkoop en gezond eten? Pak de smartphone erbij!

De tendens rondom de smartphone is soms behoorlijk negatief aan het worden, iets wat niet geheel terecht is. Het heeft ons veel gebracht en brengt ons nog steeds zeer veel positieve zaken. Van enorm veel kennis tot nieuwe sociale contacten. Maar ook op het terrein van besparen en gezondheid is er enorm veel uit het gebruik van een smartphone te halen. Want het belang van goede en gezonde voeding wordt steeds breder bekend, ook ten tijde van stijgende prijzen in de supermarkt. Daarom is het aan te raden om je smartphone te gebruiken bij het doen van boodschappen. Wat hier leuke tips voor zijn? Lees snel verder. 

Wat heb je nodig?  

Door de smartphone slim te gebruiken kun je enorm gezond en lekker eten. Allereerst heb je natuurlijk wel een smartphone nodig, dit hoeft echter geen dure te zijn en ook niet het meest nieuwe model. Een sim only abonnement met een ouder toestel is vaak al meer dan voldoende om de juiste apps te kunnen gebruiken. Dus eigenlijk is dat ook direct het enige wat je nodig hebt, een betrouwbare telefoon met voldoende data.  

Red het van de prullenbak 

Wellicht heb je het wel eens ergens voorbij horen komen, maar wanneer men de cijfers opnoemt van het aantal kilo’s goed voedsel wat dagelijks nog weg wordt gegooid sta je toch even te kijken. Dit wordt weggegooid omdat de officiële houdbaarheidsdatum is verstreken, zonder dat er wordt gekeken of het voedsel daadwerkelijk niet meer bruikbaar is. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die dit eten van de afvalbak redt. De app TooGoodToGo is hier een mooi voorbeeld van. Aan de hand van die app kun je pakketten tegen een fractie van de originele waarde kopen bij winkels, restaurants en traiteurs. Soms staat erbij of het om brood, vegan producten of een mix gaat, maar vaak is het veel en gezond. En (g)een verrassing; dat is het zeker! De Albert Heijn heeft een eigen concept hiervoor, waarbij je een zogenaamd magic box kunt bestellen. Je doet iets goeds, wat ook nog goedkoop is! 

Go wild 

Een andere leuke app is die omtrent wildplukken. Iets wat nog niet heel gangbaar is, maar wel op meer plekken in ons land kan dan je wellicht vermoedt. Van kruiden tot groenten, de keuze is reuze. Bezoek hiervoor de site wildplukken.nl en je zult ook bij jou in de regio verrassend veel plekken aantreffen. En het leuke is; het is helemaal gratis! Pas wel op, er zijn ook regels voor! Tenslotte moet je zowel met je geplukte goed als met je producten uit de verrassingsboxen ook een recept maken. Kijk eens op de site van het Voedingscentrum, daar hebben ze speciale recepten waar je een voedingsproduct kunt invoeren en zij vervolgens met ideeën komen. 

Kortom, goedkoop en gezond eten met iedere avond weer een verrassingscomponent. En dat allemaal door je smartphone. Hoe leuk is dat! Alleen even een ruim dekkende bundel aanschaffen en je zult zien dat er een compleet nieuwe wereld voor je opengaat wanneer je je eenmaal hebt verdiept in de verschillende opties en mogelijkheden. Veel plezier en eet smakelijk! 

Verder lezen?

Back to top button