EconomieBusiness

Goud verkopen of inwisselen? Hier 3 tips!

Omdat goud geld waar kan zijn, is het zonde om het weg te gooien. Vandaar dat veel mesen goud verkopen of inwisselen als zij van dit edelmetaal af willen. Heb je ook goud in huis waar je eigenlijk niet (meer) mee doet? Dan wil je het misschien ook wel verkopen of inwisselen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je waarschijnlijk niet hoe je dit aanpakt. Daarom bieden wij je de helpende hand. In deze tekst zetten we namelijk drie tips op een rijtje die van pas komen bij goud verkopen of inwisselen.

Zoek uit of je geld echt of nep is

Zoek uit of jouw goud nep of echt is Als iets een gouden kleur heeft, denken veel mensen al snel dat het ook van goud gemaakt is. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Er zijn bijvoorbeeld genoeg munten en sieraden in omloop die een gouden kleur hebben, maar niet van echt goud gemaakt zijn. Reken je daarom niet direct rijk als je een gouden munt of sieraad tegenkomt in de kast. Deze kan je weliswaar geld opleveren, maar dit hoeft niet. Zoek daarom eerst uit of het om nep of echt goud gaat. Hiervoor kun je onder meer kijken of er een keurmerk aanwezig is. Deze is met het blote oog vaak niet waarneembaar, maar wel met een vergrootglas. Zie je zelfs dan geen keurmerk? Grote kans dat het niet om echt goud gaat.

Bepaal de waarde van goud

Heb je geen keurmerk kunnen vinden op jouw goud? Denk dan niet direct dat het om namaakgoud gaat. Het komt namelijk geregeld voor dat mensen een keurmerk over het hoofd zien. Dit voorkom je door jouw goud mee te nemen naar een goudexpert. Deze persoon weet precies waar hij op moet letten en beschikt bovendien over de benodigde hulpmiddelen. Hierdoor kan hij je binnen de kortste keren vertellen of jouw goud nep of echt is.

Wie denkt dat een goudexpert alleen kan bepalen of het om echt goud of namaakgoud gaat, heeft het mis. Een goudexpert kan je namelijk ook precies vertellen hoeveel jouw goud waard is. Als je dit wilt weten, kun je jouw goud het beste meenemen naar een goudexpert. Je wordt dan meegenomen naar een discrete ruimte voor de taxatie. Doordat je zelf aanwezig bent bij de waardebepaling, hoef je niet bang te zijn dat je opgelicht wordt. Als een goudexpert jouw goud getaxeerd heeft, vertelt hij je hoeveel het waard is. Hierdoor kun je zelf bepalen of het inwisselen of verkopen van goud de moeite waard is.

Verkoop aan een betrouwbare partij

Blijkt uit de taxatie dat verkoop van goud je flink wat geld op kan leveren? Dan wil je dit edelmetaal misschien zo snel mogelijk van de hand doen. Doordat er genoeg mensen zijn die willen investeren in goud, is het niet lastig om een koper te vinden. Als je het goud zelf verkoopt, moet je alleen niet verwachten dat je er een eerlijke prijs voor krijgt. Wil je dit wel? Dan raden wij je aan om jouw goud te verkopen aan een goudexpert. Zo’n iemand brengt na een taxatie een bod uit als blijkt dat het om echt goud gaat, waardoor je zelf geen moeite hoeft te doen.

Verder lezen?

Back to top button